MTI 2019.06.25 14:13 Frissítve: 2019.06.25 15:03

Akadályfutás: először lehet triplázni a hazai Spartanon

A magyar akadályfutó-versenyek történetének legjelentősebb hétvégéjére kerül sor Eplényben, ahol szombaton és vasárnap a Spartan-sorozat mindhárom távján kipróbálhatják magukat a résztvevők.

 

A szervezők tájékoztatása szerint a két napra körülbelül 7500-an regisztráltak. Szombaton a közép- és rövid táv versenyeit rendezik, délelőtt a szuper (minimum 13 kilométer, 25 akadállyal), délután a sprint (minimum 5 kilométer, 20 akadállyal) viadalokat bonyolítják le. Vasárnap a legnagyobb kihívás, a beast (minimum 19 kilométer, 30 akadállyal) következik. Ez az úgynevezett Trifecta-hétvége, melyből egy ország egy évben csak egyet rendezhet, Magyarországon most debütál. Emellett ezúttal sem maradnak el a gyermekversenyek.

Sisak Zsófia versenyigazgató az MTI-nek elmondta, körülbelül 900 olyan bátor vállalkozó van, aki mind a három távon rajthoz áll. Hozzátette, ez mérföldkő a magyar Spartan-mozgalom történetében, egyúttal jelezte, óriási elismerés a szervezőknek, hogy a legtöbb futamra már két hónapja nem lehet jegyet kapni annak ellenére, hogy ezen a hétvégén számos kiemelkedő nemzetközi és hazai versenyt, különböző fesztiválokat, valamint tömegsport-rendezvényeket tartanak.

A versenyigazgató hangsúlyozta, negyedik alkalommal térnek vissza az eplényi sípályához, amely a Spartan Hungary fő hazai helyszínének mondható. Már a 2017-es, legutóbbi eplényi versenyt követően elkezdték az egyeztetéseket a Trifecta-hétvége megrendezéséről, a helyszín kiváló adottságai miatt. Hozzáfűzte, Eplényben a közelmúltban bővítették a parkolási kapacitást, így körülbelül 2000 autót tudnak elhelyezni. Éppen ezért fontos, hogy az érkezők ne a falu területén parkoljanak, hanem kövessék a forgalomirányító és parkoltató személyzet utasításait. A kijelölt parkolókba érkezők egész hétvégén ingyenesen használhatják a libegőket.

Az idei sorozat március végén Nagykanizsán indult, ahol összesen több mint tízezren teljesítették a szuper, sprint és kids versenyeket. A mostani hétvége után az évad október 5-én és 6-án Kazincbarcikán zárul beasttel, sprinttel, valamint jótékonysági futammal és kids versenyekkel. 

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu