MTI 2019.06.25 14:13 Frissítve: 2019.06.25 15:03

Akadályfutás: először lehet triplázni a hazai Spartanon

A magyar akadályfutó-versenyek történetének legjelentősebb hétvégéjére kerül sor Eplényben, ahol szombaton és vasárnap a Spartan-sorozat mindhárom távján kipróbálhatják magukat a résztvevők.

 

A szervezők tájékoztatása szerint a két napra körülbelül 7500-an regisztráltak. Szombaton a közép- és rövid táv versenyeit rendezik, délelőtt a szuper (minimum 13 kilométer, 25 akadállyal), délután a sprint (minimum 5 kilométer, 20 akadállyal) viadalokat bonyolítják le. Vasárnap a legnagyobb kihívás, a beast (minimum 19 kilométer, 30 akadállyal) következik. Ez az úgynevezett Trifecta-hétvége, melyből egy ország egy évben csak egyet rendezhet, Magyarországon most debütál. Emellett ezúttal sem maradnak el a gyermekversenyek.

Sisak Zsófia versenyigazgató az MTI-nek elmondta, körülbelül 900 olyan bátor vállalkozó van, aki mind a három távon rajthoz áll. Hozzátette, ez mérföldkő a magyar Spartan-mozgalom történetében, egyúttal jelezte, óriási elismerés a szervezőknek, hogy a legtöbb futamra már két hónapja nem lehet jegyet kapni annak ellenére, hogy ezen a hétvégén számos kiemelkedő nemzetközi és hazai versenyt, különböző fesztiválokat, valamint tömegsport-rendezvényeket tartanak.

A versenyigazgató hangsúlyozta, negyedik alkalommal térnek vissza az eplényi sípályához, amely a Spartan Hungary fő hazai helyszínének mondható. Már a 2017-es, legutóbbi eplényi versenyt követően elkezdték az egyeztetéseket a Trifecta-hétvége megrendezéséről, a helyszín kiváló adottságai miatt. Hozzáfűzte, Eplényben a közelmúltban bővítették a parkolási kapacitást, így körülbelül 2000 autót tudnak elhelyezni. Éppen ezért fontos, hogy az érkezők ne a falu területén parkoljanak, hanem kövessék a forgalomirányító és parkoltató személyzet utasításait. A kijelölt parkolókba érkezők egész hétvégén ingyenesen használhatják a libegőket.

Az idei sorozat március végén Nagykanizsán indult, ahol összesen több mint tízezren teljesítették a szuper, sprint és kids versenyeket. A mostani hétvége után az évad október 5-én és 6-án Kazincbarcikán zárul beasttel, sprinttel, valamint jótékonysági futammal és kids versenyekkel. 

2020.06.02 08:40:15

Egyéb egyéni JOCHA KÁROLY

A 80 éves nemzetközi sakknagymester, Csom István kilenc sakkolimpiát is felölelő karrierjéről beszélt.

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.