LAKNER GÁBOR 2019.09.11 18:32 Frissítve: 2019.09.11 20:42

AIPS: Budapesten rendezik meg a 2020-as kongresszust

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség 2020-ban esedékes kongresszusát.

 

Gianni Merlo, Szabó Tünde és Szöllősi György a sajtótájékoztatón (Fotók: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Hol máshol, mint a Testnevelési Egyetem területén kapott új otthont a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) irodája – mint azt Mocsai Lajos rektor elmondta, régi vágya volt, hogy az egyetemmel együttműködő szervezeteket az intézmény berkein belül tudja. Az egykori Sportkórház épületében az elődökről sem feledkeztek meg az MSÚSZ vezetői, akik Vadas Gyula, Gyulai István és Szepesi György emléke előtt tisztelegve a három kitűnő sportújságíróról nevezték el az iroda termeit.

Ebben az impozáns környezetben jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, hogy 2020. február 3–6-án Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) kongresszusát és a második alkalommal sorra kerülő díjátadó gáláját. Gianni Merlo, az AIPS elnöke  elmondta, biztos a sikeres rendezésben, amelyhez a kormány támogatása is hozzájárul. Az elnök hozzátette, egyhangú szavazással nyerte el a rendezést a magyar szövetség (a magyar vb-tag, Csisztu Zsuzsa nem szavazhatott). Merlo egyúttal megköszönte a sikeres együttműködést és a segítséget a magyar kormánynak, Szabó Tünde és Fürjes Balázs államtitkároknak és az MSÚSZ vezetőinek.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője felelevenítette, hogy 1965, 1992 és 1999 után lesz ismét Magyarország a házigazdája a rangos eseménynek, az elődök pedig magasra tették a lécet. Hozzátette, a kongresszust és a díjátadót gazdag szakmai program szokta kísérni neves sportvezetők részvételével, és ez jövőre sem lesz másként, amikor mintegy háromszáz küldött érkezik fővárosunkba.

Az MSÚSZ-re még két rendezvény lebonyolítása vár a kongresszusig, októberben vendégül látja a délkelet-európai országok sportújságíró-szövetségeit tömörítő szervezet (SSESJA) kongresszusát, melyen a kollégák futballtornán mutathatják meg, nem csupán írni tudnak a sportról, míg januárban lesz a szokásos Év Sportolója Gála. 

Három legendás magyar sportújságíróról, Szepesi Györgyről, Gyulai Istvánról és Vadas Gyuláról nevezték el a helyiségeket

Szabó Tünde sportállamtitkár is megnézte az MSÚSZ új otthonát
2020.08.13 22:19:02

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Sportolóként balkezesnek (ballábasnak) lenni mindenképpen kedvezőbb, mint az élet más területén. Innen is kitetszik, hogy a sport igazi csoda, ahol a hátrány előnnyé változik.

2020.08.11 17:13:21

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Tornászati vándordíj? A leventelabdarúgó-bajnokság kupája? Kincskereső kollégánk a 85 centis, felbecsülhetetlen értékű sportrelikvia titka nyomában.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.