Nemzetisport.hu 2010.06.10 09:23 Frissítve: 2014.12.10 01:24

Árvízhelyzet: a sportszféra összefogott, segítsen Ön is!

A magyar sportszféra összefogott az árvízkárosultak megsegítésére az utóbbi napokban. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére számos sportszövetség és sportoló nyújtott segítő kezet a katasztrófa károsultjainak.

A Fradi szurkolói a gátakon segítettek (Fotó: fszsz.hu)

Ritkán látott összefogás tapasztalható a napokban a magyar sportban: számtalan szervezet csatlakozott a MOB felhívásához, hogy segítséget nyújtson az árvízkárosultaknak.

A teljesség igénye nélkül a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Labdarúgó-szövetség, a Magyar Kézilabda-szövetség, a Magyar Jégkorongszövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Vízilabda-szövetség is hivatalos honlapján kéri a sportbarátokat, hogy felajánlásaikkal segítsenek a természeti katasztrófa áldozatain.

A jégkorongszövetség például a jegkorong.blog.hu portállal együttműködve segít, és a kezdeményezés keretében – több másik adomány mellett – Ocskay Gábor felajánlotta árverésre Ifj. Ocskay Gábor ütőjét, amelyet utolsó mérkőzésén használt, a szövetség pedig biztosítja, hogy a szendrői iskolások a helyszínen tekinthessék meg a 2011-es divízió 1-es budapesti világbajnokság nyitó meccsét.

A kézilabda-szövetség az RTL Klub televízióval együttműködve segít a bajba jutottakon, és a női, illetve a férfiválogatott csapatképpel ellátott, a játékosok által aláírt mezét bocsátja árverésre.

Az összefogás jegyében a MOB ötmillió, a Nemzeti Sportszövetség egymillió forintot ajánlott fel a segítségnyújtáshoz. 

De nemcsak a szövetségek segítenek az árvízkárosultakon, hanem a sportegyesületek, a klubok, a szurkolók és maguk a sportolók is: a Videoton és a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói például a gátakon dolgoztak az ár megfékezésén Borsod megyében, míg a kecskeméti és a debreceni futballklub közösen egymillió forintot ajánlott fel a nemes célra. Angliában játszó két válogatott futballista, Fülöp Márton és Priskin Tamás egymillió forinttal járult hozzá a védekezésre és az újjáépítésre fordítható pénzösszeghez.

Ezek természetesen csak kiragadott példák az utóbbi napok híreiből, hiszen rengeteg egyéb sportszervezet, sportoló és szurkoló segít a maga módján, azaz a sportszféra a nemes cél érdekében egységbe kovácsolódott.  

Ha Ön is segítene, a részletekről a MOB honlapjára kattintva talál bővebb információt!

2020.01.20 21:25:52

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az, hogy ki milyen kommunikációs csatornákon kéri számon balsorsát, egyezik ki jövőjében a legfőbb döntéshozóval, magánügy.

2020.01.19 22:09:46

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

Azt meg tudjuk, hogy a játékok és a politika Coubertin minden szándéka dacára kézen fogva járt, igazából csak a mérték volt a kérdés.

2020.01.17 16:59:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2020.01.16 23:22:32

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Meggyőződésünk, hogy egy kisgyerek, aki tanul és sportol, rendes ember lesz.