SZ. M. 2020.05.22 22:55 Frissítve: 2020.05.22 23:06

70 nap után újra tétmeccsek; Faragó Tamás, a vízilabda megszemélyesítője

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.Egyelőre nézők nélkül, de március 14., azaz hetven nap után végre ismét éles mérkőzéseket játszanak a magyar pályákon, ráadásul mind a három szombati találkozó tartogat csemegét: a bajnoki címre hajtó ferencvárosiak a Loki ellen még az 1. fordulóból elhalasztott párharcukat pótolják, míg négy csapat – köztük a most még másodosztályú MTK – a kupa elődöntőjében szerepel. A rajt előtt többek között Szerhij Rebrovot, a Ferencváros edzőjét és Tomás Tujvelt a Honvéd kapusát is megszólaltattuk.

Duchatelet elnézést kért, de… Az Újpest FC tulajdonosa a csapat régi címerének visszaállítását is meglebegtette, Őze István, az UTE elnöke azonban egyszerű zsarolásnak tartja a belga üzletember feltételeit. Babják Bence írása.

Véget ért a szükségállapot. Osztermájer Gábor, a Paksi FC derűlátó edzője a sakkozással kevert futballról, a nehéznek tűnő sorsolásról és a barátságos bírókról is beszélt Pietsch Tibornak.

Generációkat összekötő kapocs. A pólósok pólósának megválasztott Faragó Tamást az emberekbe vetett hitében erősíti, ha lát egy tehetséget. A legendával Ballai Attila készített interjút.

„Nagyon megutáltam a közeget” – mondta Hosszú Katinka a világ egyik legolvasottabb úszóportáljának adott interjújában, amikor arról beszélt, hogy 19 évesen miként látta a sportágat.

Tizenegy idény után kilencszeres bajnokként távozik a Veszprém férfi kézilabda-csapatának gladiátora, a bosnyák Mirsad Terzic, aki a karanténban is magyarul tanult – szombati Hosszabbítás mellékletünkben többek között erről olvashatnak.

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.