M. A. 2019.07.17 23:04 Frissítve: 2019.07.17 23:13

Ülőröplabda Eb: a közönség tapssal jutalmazta a küzdést

Szerdán zárultak a csoportküzdelmek a hazai rendezésű kontinenstornán, a folytatásban a javuló formát mutató női válogatott a negyeddöntőben játszik, az ugyancsak nagyot küzdő férfiak pedig a 9–12. helyért harcolhatnak.

 

Női együttesünk most sem nyert, de egy szinttel feljebb lépett (Fotók: Koncz György)

Eddig sem volt kevés néző a magyarok mérkőzésein a hazai rendezésű ülőröplabda Európa-bajnokságon, szerda estére viszont a vastapsot is kiérdemelték a pályán küzdő játékosaink, pedig még csak nem is nyertek: női csapatunk nagyon szépen küzdött a csoportgyőztes németek ellen, az első és a harmadik szettben kifejezetten megnehezítve a dolgukat. A nyitó játszma 20-ra, a harmadik a lehető legkisebb különbséggel, 23-ra ment el – közte a második 8-ra, de ott az elején nagyon elengedtük a németeket, ezért mi is engedjük el –, utóbbiban sokáig vezettünk is. De nem ez a lényeg, hisz egyrészt nem nyertünk, másrészt ha sikerült volna szépíteni 2:1-re, vagy akár ha mind a két szoros szettet behúzzuk, akkor sem mozdulhattunk volna el a csoportunk negyedik helyéről.

A legfontosabb az, amit a közönség is díjazott: a küzdés.

Ami alatt azt is érthetnénk, hogy ezek a mozgássérült emberek összeszedték magukat annyira a születési rendellenességük, betegségük vagy sérülésük után, hogy versenysportoljanak, és már önmagában ez megérdemel egy kalapemelést, vagy akár a vastapsot is külön-külön, személyenként, de nem, mi most nem erre gondolunk. Hanem arra, hogy a rosszul sikerült bemutatkozás – a horvátok elleni váratlan, sőt kellemetlen vereség – után már a szlovénekkel szembeni 0:3-ra is sikerült egy szintet előbbre lépni játékban, most pedig még egyet. És bár még mindig sok hiba csúszott a játékba, a harci szellem végre olyan volt, amilyenre egy kontinensviadalon szükség van: csúsztak, másztak, vetődtek minden labdáért a hölgyek. De most jön csak a java, csütörtökön például a negyeddöntő: mostantól kell csak igazán felpörögni.

A férfiak is kikaptak

Férfiválogatottunk is jól harcolt szerdán: számára Szerbiát rendelte ellenfélül a sors(olás) a csoportküzdelmek utolsó játéknapján, és bár Kertész Róberték is begyűjtötték a maguk papírforma-vereségét, a 19-re, 18-ra, majd 20-ra elvesztett szettek számszakilag is megerősítik, megtették a magukét. Ők csütörtök délelőtt már a 9–12. helyért kezdik el a küzdelmeket a török, a lengyel és a torna során egyszer már megvert litván válogatott társaságában. Biztos, hogy fognak még győzni!

ÜLŐRÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Férfiak, A-csoport: Szerbia–Magyarország 3:0
Nők, A-csoport: Németország–Magyarország 3:0

2019.12.23 12:43:39

Egyéb csapat PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA (videó), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

NS-KARÁCSONY. Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a sütő mellett.

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!

2019.08.21 23:30:55

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 80 éves Hencsei Pál tegye, amit tett eddig is! Derűvel, méltósággal, bölcsen, a sport szeretetével együtt járó gyermeki áhítatát őrizve közben.

2019.07.19 18:56:11

Egyéb csapat VINCZE SZABOLCS

Hogyan jutott el válogatottunk a nullától az olimpiai kvalifikáció lehetőségéig?