Röplabda: nehéz ellenfeleket kaptak a magyar kupacsapatok

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 14:26
Címkék
Az Európai Röplabdaszövetség (CEV) luxemburgi központjában elkészítették a CEV-kupa és a Challenge-kupa sorsolását mindkét nemnél. A férfiaknál a CEV-kupában a Kaposvár a lengyel Rzeszów, a Kecskemét pedig az osztrák hotVolleys ellen kezd – adta hírül a Magyar Röplabdaszövetség.

A Rzeszów a nyáron Grózer György mellett az olasz Matej Cernicet is leigazolta. Ebben a csapatban röplabdázik a szerb válogatott Ivan Ilics, valamint a közelmúltban megfiatalított lengyel nemzeti együttes tagjai közül Wojciech Grzyb, Mateusz Mika és Jakub Peszko, valamint a világbajnoki ezüstérmes sikercsapatból a liberó Krzysztof Ignaczak is.

A Kecskemét szintén a CEV-kupa első fordulójában kezd, első ellenfele az osztrák Aon hotVolleys Wien lesz. A bécsi gárda régi ismerőse a magyar együtteseknek, hiszen állandó résztvevője a Közép-európai Ligának (a korábbi Interligának), és a CEV-kupában tavaly például éppen a Kaposvárt búcsúztatta. Az osztrákok kerete sem állt még össze, egyelőre csak a hazai játékosok névsora publikus, és még az új edzőt sem nevezték ki a következő idényre.

 

A CEV-kupa első fordulójában búcsúzó csapatok a Challenge-kupában folytatják nemzetközi szereplésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik