Rögbi-vb: megszületett a torna első nagy meglepetése

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 09:59
null
A meccs legjobbjának megválasztott Felipe Berchesi (a földön) 15 pontot szerzett (Fotó: AFP)
Uruguay nagy csatában, de az első félidő közepétől végig vezetve 30–27-re legyőzte a Fidzsi-szigetek válogatottját a Japánban zajló rögbi-világbajnokság szerdai mérkőzésén.

 

Az ausztráloktól elszenvedett vereség után az alaposan felforgatott fidzsi válogatottnak mindenképpen nyernie kellett volna Kamaisiben, ezt sugallta a papírforma is – az óceániai csapat a 10., ellenfele a 19. helyen áll a világranglistán –, ám játékosai rengeteg rúgást elhibáztak, és a fegyelmezetten, taktikusabban játszó Uruguay meglovagolta ezt.

„Négy éve készültünk erre a mérkőzésre. Vérbeli csapatot alkotunk, igazi csapatsiker a mai!” – lelkendezett a győztes vb-bemutatkozás után Esteban Meneses, az uruguayiak szövetségi kapitánya.

A szerdán elsősorban Felipe Berchesi remek játékára építő dél-amerikai csapatnak ez csupán a harmadik győzelme a világbajnokságok történetében – egyben a legértékesebb is, az első online beszámolók a „történelmi” jelzőt is használják.

URUGUAYI ÜNNEP


A világbajnokságon húsz válogatott vesz részt; a négy ötcsapatos csoportból az első és a második helyezettek jutnak be a negyeddöntőbe, onnan egyenes kieséses formában folytatódik a torna. A finálét november 2-án vívják Jokohamában.

RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Uruguay–Fidzsi-szigetek 30–27
(24–12)

A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
9.45:
Olaszország–Kanada
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
12.45:
Anglia–Egyesült Államok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik