MTI 2020.03.27 15:00 Frissítve: 2020.03.27 15:35

Koronavírus: további halasztások, intézkedések a sportban világszerte

A nemzetközi sportéletben pénteken is újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

 

Az első kettőhöz hasonlóan a golfozók idei harmadik Major-versenyét, a június 18. és 21. közötti US Opent is elhalasztották. A viadalt helyi sajtóhírek szerint még a nyáron szeretnék megrendezni és nincs tervben, hogy változna a helyszín. A US Opennek minden évben más pálya ad otthont, a 2020-as tornának a New York állambeli Mamaroneckben található Winged Foot golfklub a házigazdája.

Az áprilisra kiírt US Masterst és a májusban esedékes PGA Championshipset már korábban elhalasztották.

A járvány miatt leállított észak-amerikai kosárlabdaliga, az NBA vezetősége úgy döntött, hogy vezető beosztású, a legjobban fizetett mintegy száz alkalmazottjának fizetését 20 százalékkal csökkenti, amíg a bajnokság áll.

Az NBA ezzel követi a jégkorongliga (NHL) és a NASCAR autóssorozat példáját, melyek már korábban jelezték a bércsökkentéseket.

Noha bő egy héttel ezelőtt az olasz sportminiszter úgy nyilatkozott, ha a koronavírus-járványban kedvezően alakul a helyzet, akkor május 3-án folytatódhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, Vincenzo Spadafora szerint most már erre gyakorlatilag semmi esély sincs.

A tárcavezető pénteken azt mondta, a folytatásról az Olasz Labdarúgó-szövetség illetékesei döntenek majd. Az is elképzelhető, hogy lezárják az idényt, de a késő nyári befejezés is ott van a lehetséges forgatókönyvek között.
    
A Real Madrid felajánlotta otthonát a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. A spanyol futballklub honlapján jelentette be, hogy a Santiago Bernabéu Stadionban különböző cégek, vállalkozások és sportszervezetek által felajánlott adományokat fognak tárolni. Az orvosi felszereléseket és egyéb támogatásokat az egészségügyi hatóságok iránymutatásával a szükségeknek megfelelően osztják majd szét.
   
A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) pénteken jelentette be, hogy a májusra Chateauroux-ba tervezett olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajokságot és a plzeni európai olimpiai kvalifikációs puska, pisztoly viadalt is törli.
   
Az atlétikai Gyémánt Liga szervezői azt követően, hogy a sorozat első három viadalát – Dohában és két kínai helyszínen – már elhalasztották, újabb három verseny időpontját tolták el: Stockholm május 24-én, Nápoly május 28-án és Rabat május 31-én lett volna házigazda.

2020.03.13 22:39:21

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen hozadéka bizonyára lesz megpróbáltatásainknak: a lényeges élesen elválik a lényegtelentől.

2019.12.23 12:43:39

Egyéb csapat PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA (videó), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

NS-KARÁCSONY. Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a sütő mellett.

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!

2019.08.21 23:30:55

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 80 éves Hencsei Pál tegye, amit tett eddig is! Derűvel, méltósággal, bölcsen, a sport szeretetével együtt járó gyermeki áhítatát őrizve közben.