PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.12.25 11:00 Frissítve: 2019.12.26 12:21

Karácsony: a Honvéd labdarúgójánál kecske is kerül az ünnepi asztalra

Mint minden évben, 2019-ben is megkérdeztünk néhány élsportolót, náluk hogyan telik a karácsony, milyen tradíciókat követnek, és mi kerül az ünnepi asztalra. Ezúttal Eke Uzoma, a Budapest Honvéd nigériai labdarúgója, két norvég kézilabdázó, Stine Oftedal, a Győri Audi ETO KC, illetve Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém játékosa, Erdély Csanád, a Hydro Fehérvár AV19 válogatott jégkorongozója, Dékány Bernadett, a Vasas Óbuda válogatott röplabdázója, valamint Szabó Szilvia, háromszoros olimpiai ezüstérmes kajakos osztotta meg velünk ezeket, még az ünnepek előtt.„Kecskét fogunk enni karácsonyra!” –
 mondta Eke Uzoma, a Budapest Honvéd nigériai labdarúgója, aki idén Magyarországon tölti a karácsonyt a családjával és a barátaival. – Veszek egy egészet karácsonyra, bár a feleségem nem eszi meg, de a gyerekekkel megkóstoljuk. Illetve meghívtam néhány afrikai barátomat, például az Újpestből Onovot vagy Obinnát, valamint Debrecenből Garbát is, de ő elutazik, lehet nem tud jönni.”

Kent Robin Tönnesen elmondta, az ő családja zabkásával kezdi a napot, aztán rákészülnek az esti vacsorára. Náluk disznóhús és sonka kerül az asztalra, míg a szintén norvég Stine Oftedaléknál az úgynevezett pinnekjøtt (képünkön), azaz sózott bárányborda az ilyenkor szokásos menü.

Dékány Bernadették ünnepi asztaláról nem hiányozhat az édesanyja által készített halászlé, amiért Erdély Csanádék irtózatosan hosszú sort állnak ki a dunaújvárosi halászcsárdánál. Szabó Szilviáék igazi ínyencek, hiszen náluk a libamáj a főétel, de a gyerekek miatt rántott csirke és rántott sajt is szerepel a karácsonyi menüben. 

Videónkban a sportolók bővebben is beszélnek a karácsonyi szokásaikról. 

2020.06.12 22:06:44

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nem minden rosszindulatú kommentelőt üt ki testen egy pocakos emberke, pedig felhívnám az internetes platformok működtetőit erre a frappáns szankcionálási lehetőségre.

2020.03.13 22:39:21

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen hozadéka bizonyára lesz megpróbáltatásainknak: a lényeges élesen elválik a lényegtelentől.

2019.12.23 12:43:39

Egyéb csapat PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA (videó), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

NS-KARÁCSONY. Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a sütő mellett.

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!