Munkatársunktól 2020.01.30 16:19 Frissítve: 2020.01.30 16:35

Floorball: Poprádon keresztül vezethet az út a vb-re

A magyar férfi floorball-válogatottra csütörtöktől vasárnapig a szlovákiai Poprádon vár négy fontos mérkőzés a világbajnoki selejtezőn. A mieink a házigazdák mellett a norvégokkal és az olaszokkal mérkőznek meg a csoportban, majd a vasárnapi helyosztón dőlhet el a kijutás a világbajnokságra, amelyet Helsinkiben rendeznek meg – derült ki a magyar szövetség közleményéből.

A magyar floorball-válogatott Poprádon vívhatja ki a vb-szereplés jogát (Fotó: IFF)

 

A mieinkre nehéz feladat vár: az évek óta stabil világbajnoki résztvevő házigazda, Szlovákia, valamint Norvégia mellett a mieinkhez hasonló erősségű Olaszország legjobbjaival kell megmérkőznie a csapatnak, majd a záró napon a másik kvartett (Svájc, Oroszország, Belgium, Elefántcsontpart) azonos helyén záró csapatával. A két csoportelső automatikusan kvalifikálja magát, míg a csoportmásodikok párharca dönt a harmadik helsinki repülőjegyről.

A magyar férfiválogatott legutóbb 2012-ben vett részt a világbajnokságon, és a kijutáshoz most is bravúrra lenne szükség: az Olaszország elleni kötelező győzelem mellett a két magasabban jegyzett csapat, Szlovákia és Norvégia közül legalább az egyiket le kellene győzni, hogy legyen esély a pótselejtezőt érő második helyre a csoportban.

A Pafféri András által felkészített gárda az utóbbi év során komoly változásokon ment keresztül. A keret igen fiatal, a legidősebb játékos, Harangozó Szilárd se töltötte be még a 28-at, a kulcsjátékosok zöme húszas éveinek elején vagy közepén jár. A válogatott játékosaink java része magyar csapatokban játszik: az egyetlen légiós, Ádám Milán a dán bajnokságban szereplő Benlose játékosa.

A magyarok csapatkapitánya, a 38-szoros válogatott Rácz Domokos motiváltan várja a poprádi tornát: Szerencsés, hogy a legutóbbi hétvégét is együtt tudta tölteni a csapat. Volt alkalmunk egy videós megbeszélést is tartani, ahol részletesen meg tudtuk beszélni azokat a főbb területeket, ahová a legnagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a selejtezőn. Azt várom a csapattól, hogy minden egyes meccsen mindenki a száz százalékát nyújtsa. Természetesen sok gólt és gólpasszt várok magamtól, de nem csak akkor játszik jól valaki, ha termeli a pontokat. Amíg úgy fejezem be a mérkőzéseket, hogy beleadtam mindent, addig elégedett leszek a játékommal is. Természetesen csapatkapitányként is szeretnék helyt állni és vezére lenni a válogatottnak! – mondta a finn bajnokságot megjárt csapatkapitány.”

FLOORBALL, VB-SELEJTEZŐ, SZLOVÁKIA
A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMECCSEI

január 30., 19.00: Szlovákia–Magyarország
január 31., 16.00: Magyarország–Norvégia
február 1., 18.00: Magyarország–Olaszország
A pótselejtezőre február 2-án kerül sor.

2020.03.13 22:39:21

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Egyetlen hozadéka bizonyára lesz megpróbáltatásainknak: a lényeges élesen elválik a lényegtelentől.

2019.12.23 12:43:39

Egyéb csapat PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA (videó), TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

NS-KARÁCSONY. Sike Renáta, Lékai Máté és Siklósi Gergely hamar csapattá formálódott a sütő mellett.

2019.10.11 14:28:54

Egyéb csapat nemzetisport.hu

STADIONAVATÁS, 50 ÉVES SZÜLETÉSNAP. A főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban.

2019.09.19 21:45:26

Egyéb csapat MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nyolc év alatt a listavezető Oscar-díjátadó az elsőről a 12. helyre csúszott vissza, annyi sportesemény »kúszott be« elé. Ilyen érdeklődés láttán pedig ki csodálkozik azon, hogy a nagy cégek »zsebből« kifizetnek alsó hangon ötmillió dollárt egy 30 másodperces Super Bowl-reklámért?!

2019.08.21 23:30:55

Egyéb csapat N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 80 éves Hencsei Pál tegye, amit tett eddig is! Derűvel, méltósággal, bölcsen, a sport szeretetével együtt járó gyermeki áhítatát őrizve közben.