Beismerte az Európa-bajnok megölését és feldarabolását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 20:43
null
A gyilkosság elkövetését beismerő Valentin Ion a tárgyalás előtt (Fotó: AFP)
A román állampolgár Valentin Ion bíróság előtt beismerte, hogy 2013-ban meggyilkolta a hollandok Európa-bajnok, olimpikon női röplabdázóját, Ingrid Vissert, valamint élettársát, Lodewijk Severeint. Visser spanyol klubcsapatától, a Murciától követelte, hogy rendezze tartozásait, ám a klubelnök, Juan Cuenca 1200 euróért felfogadta Valentin Iont, és borzalmas leszámolás következett, amelynek a klasszis sportoló és az elnökkel üzleti vitában álló barátja is áldozatul esett.

Valentin Ion beismerte, hogy valóban pénzt kapott a klubelnöktől, ám állítása szerint a megbízás nem gyilkosságra „szólt”. Cuenca és Ion is tagadta, hogy előre kigondolt csapdát állítottak volna a párnak gyilkosság szándékával.

Visser és Severein feldarabolt és elhantolt testét 2013 májusában találták meg egy ligetben, szemeteszsákokba rejtve. A rendőrségi vizsgálat szerint a párt elrabolták és megkínozták meggyilkolásuk előtt. A spanyol nyomozók ezt követően letartóztatták a CAV Murcia volt vezetőjét, Juan Cuencát, valamint két román állampolgárt, Valentin Iont és Constantin Stant.

A liget, ahol Visser és Severein maradványait megtalálták (Fotó: AFP)
A liget, ahol Visser és Severein maradványait megtalálták (Fotó: AFP)

Visser 2009 és 2011 között volt a Murcia játékosa, a klub 2011-ben összeomlott és csődbe ment. Cuenca és Severein üzlettársként próbálták megmenteni, majd újjászervezni a csapatot, mely játékosok sorának tartozott, és közös vállalkozást is terveztek.

Az 514-szeres holland válogatott, 1995-ben Európa-bajnok, 2004-ben BL-győztes Vissernek 240 ezer euróval tartozott a Murcia. A röplabdázó 60 ezer eurót akart behajtani a klubtulajdonoson. A találkozón elszabadultak az indulatok, Ion vallomása szerint ököllel, egy vázával és egy üveg hamutartóval ütlegelte a párt, miután Lodewijk Severein megütötte őt.

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult” – idézi szavait a Marca.

Ion 1200 eurónyi előleget kapott, majd a kettős gyilkosság után ő is tüntette el a tetemeket. Az ügyész Veronica Caldrán állítása szerint bizonyítékok vannak arra, hogy előre kitervelt kettős gyilkosság történt, az 1200 eurón kívül Ion még 10 vagy 15 ezer eurót kapott volna a „munkáért.” Cuenca klubelnök egy üzleti konfliktus miatt akarta holtan látni Severeint.

Az ügyészség ötvenéves börtönbüntetést kér a vádlottakra.

Ingrid Visser (1977–2013) (Fotó: AFP)
Ingrid Visser (1977–2013) (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik