WTCR: néhány hónapon belül mindkét pilótáját lecserélte az istálló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 08:56
null
Govanardi helyett Ferrara indul a hátralévő hat versenyen (Fotó: AFP)
Gianni Morbidelli után Fabrizio Giovanarditól is megválik a túraautó-világkupában (WTCR) Alfa Romeókat indító Mulsanne-istálló, így a szezont az év elejéhez képest teljesen más pilótafelállással fejezi be.

 

Három és fél hónappal azután, hogy a Team Mulsanne megvált Gianni Morbidellitől, és helyére Kevin Ceccont ültette be a szezon hátralévő részére, az istálló újabb változtatást jelentett be a pilótafelállást illetően: Morbidelli után Fabrizio Giovanardival is megszünteti az együttműködést.

Az olasz versenyző számára – aki korábban a Formula–1-et is megjárta – nem alakult túl jól az idei szezon, legjobb eredménye egy 5. hely volt a szlovákiai hétvége első versenyéről. Ezen kívül még egyszer sikerült számára a pontszerzés – a 7. helyen végzett ugyanezen forduló harmadik futamán. 19 pontjával a bajnoki tabella 23. helyén állt.

Az idei kiírásból hátralévő két hétvége hat versenyére Luigi Ferrara veszi át Giovanardi helyét a Team Mulsannénél. A 36 éves versenyző 2005-ben megnyerte az olasz Formula–3-as bajnokságot, idén az olasz TCR-ben indult, melynek bajnoki címéről csupán 2.5 ponttal maradt le.

A WTCR szezonja a hétvégén folytatódik Szuzukában, Japánban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik