WTCR: Michelisz Guerrieri mögött a vasárnapi futamokon, de az összetett élén

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 04:44
null
Az idény utolsó előtti hétvégéje után Michelisz áll az összetett élén (Fotó: fiawtcr.com)
Mindkét vasárnapi versenyt a Lynk & Co nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) makaói hétvégéjén. Az első futamon Yvan Muller, a másodikon pedig Andy Priaulx látta meg elsőként a kockás zászlót. Michelisz Norbert mindkét viadalon Esteban Guerrieri mögött ért célba, de továbbra is vezeti a bajnokságot. Mivel viszont Muller két győzelmet is aratott Makaóban, már nemcsak Guerrierire kell figyelni Michelisznek a bajnoki csatában.

 

Yann Ehlacher kezdte meg a pole pozícióból a második futamot Makaóban, miután a kilencedik helyen végzett a második időmérőn, majd megbüntették Esteban Guerrierit, aki eredetileg indult volna az első rajtkockából a fordított rajtrácsos futamon.

Ehrlacher azonban több pozíciót bukott a rajtnál, s az élre előbb Thed Björk állt, aki azonban nem sokkal később maga elé engedte Yvan Mullert. A 12. pozícióból induló Michelisz Norbert egy hellyel tudott előrébb jönni a startot követően.

A futam első felében szorosan követte egymást az első hat helyen álló versenyző, Johan Kristoffersson után azonban kissé leszakadt a mezőny hátralévő része. A hatodik körben Tassi Attila és Mehdi Bennani akadt össze, miután az utóbbi túl magabiztosan kísérelte meg megelőzni a magyar Honda-pilótát. Emiatt mindkét versenyző kisodródott a makaói pályán kevés bukótér egyikébe, és több pozíciót bukott.

Az utolsó körben Michelisz márkatársa, Nicky Catsburg engedte el a magyar versenyzőt, aki így a 10. helyen ért célba a második futamon. A győzelmet – a hétvégén másodszor – Muller húzta be, a dobogóra Björk és Kevin Ceccon állhatott fel a francia pilóta mellé.


Esteban Guerrieri a negyedik pozícióban ért célba, és bár több pontot szerzett, mint Michelisz, a bajnoki összetett élén a magyar pilóta maradt 11 egységgel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MAKAÓ, 2. VERSENY

1. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
2. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
3. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo)
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
5. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen)
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
22. Tassi Attila (magyar, Honda)

A makaói specialista Rob Huff várhatta a piros lámpák kialvását az élről a hétvége záró futamán. A Volkswagen versenyzője mellől Andy Priaulx indulhatott – Michelisz ezt a viadalt is a 12. helyről kezdhette meg.

Huff a rajtnál elveszítette az első helyet Priaulx-lal szemben, Michelisz pedig két helyet veszített az első körben. A 17.-ként rajtoló Tassi a 19. pozícióba esett vissza. Guerrieri is egy hellyel hátrébb került a startot követően.

A második körben Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini engedte maga elé a magyar versenyzőt, ám nem sokkal később kihajtott a bokszutcába, vagyis vélhetően technikai probléma miatt nyert rajta egy pozíciót Michelisz, majd a mezőny többi tagja is.

A későbbi körökben továbbra is Priaulx állt az élen, de szorosan követte őt Huff, valamint Jean-Karl Vernay és Johan Kristoffersson is a harmadik és a negyedik helyen. A makaói két győzelmével a bajnoki összetettben felzárkózó Muller a hetedik helyen haladt, így a Lynk & Cónál nem tudtak ismét csapatutasítást alkalmazni a rutinus versenyzőjük újabb győzelme érdekében.

Björk azonban segítette a csapattársát, hiszen a mögötte haladó Nicky Catsburgot, majd Mullert is elengedte, így a francia végül hatodikként látta meg a kockás zászlót. Az első helyen Priaulx ért célba, mögötte Huff és Vernay volt a befutó. Guerrieri a 10., Michelisz a 12., Tassi pedig a 16. pozícióban zárta a harmadik futamot.

Muller magabiztos makaói teljesítményével háromesélyes lett a bajnoki címért folytatott csata. A szezon utolsó hétvégéje előtt Michelisz áll az összetett élén, Guerrieri hátránya 9, Mulleré pedig 11 pont három futammal a vége előtt.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MAKAÓ, 3. VERSENY

1. Andy Priaulx (brit, Lynk & Co)
2. Rob Huff (brit, Volkswagen)
3. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
4. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen)
5. Nicky Catsburg (holland, Hyundai)
...
12. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
16. Tassi Attila (magyar, Honda)

A vk élmezőnye 27 futam után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 316 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 307 pont, 3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 305 pont, 4. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 288 pont, 5. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 209 pont, 6. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 205 pont ... 23. Tassi Attila (magyar, Honda) 52 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik