WTCR: Michelisz 2. lett Tarquini mögött a hungaroringi záró futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 17:45
Gabriele Tarquini nyerte meg a  túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjének harmadik versenyét. A pole pozícióból induló Michelisz Norbert már a rajtnál elveszítette az első helyet, végül Tarquini mögött, másodikként ért célba. Rajtuk kívül Yann Ehrlacher állhatott fel a dobogóra. Tassi Attila a 14., Tenke Tamás a 23. helyen végzett.
Michelisz Norbert második lett a záró futamon (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Michelisz Norbert második lett a záró futamon (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Hiába hátráltatták a Hyundait az esélykiegyenlítésre szolgáló BoP-rendszerrel, Michelisz Norbert megszerezte a pole pozíciót a vasárnapi időmérőn a Hungaroringen. A másik két magyar versenyzőnek, Tassi Attilának és Tenke Tamásnak annyira nem sikerült jól a második kvalifikáció, előbbi a 17., utóbbi az utolsó, 27. pozícióból vághatott neki a hétvége záró futamának.

Michelisz a rajtnál elveszítette az első helyet – a mellőle induló Esteban Guerrieri elment mellette, majd csapattársa, Gabriele Tarquini is elé került. Tassi veszített egy pozíciót, Tenke maradt a 27. A második kör végére Micheliszt már Yann Ehrlacher támadta, két körrel később pedig jött az üzenet, hogy Yvan Mullert bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtják, amiért korábban kissé összeütközött a márkatárs Andy Priaulx-lal.

Az ötödik körben Guerrieri visszaesett – vélhetően technikai hiba miatt –, és előbb Tarquini, majd Michelisz is elment mellette, így a tavalyi bajnok átvette a vezetést. A hetedik körre Tassi már a 16. helyen haladt, vagyis egyet kellett volna előznie a pontszerzéshez.

Michelisz nem szakadt le Tarquinitől, és hozzá hasonló tempót ment, mögöttük nagyobb volt a Guerrieri vezette boly hátránya. A kilencedik körben DanielHaglöf kiállt a bokszutcába defekt miatt, egy körrel később pedig Muller adta fel a versenyt. Ez kedvezett Tassinak, hiszen így előrejött az egy pontot érő 15. pozícióba, és nem sokkal később már Tom Coronelt támadta. Az első kísérlet azonban egy hajszállal, de nem jött össze.

A 12. körben a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, amiért Guerrieri kicsúszott, és a gumifalba hajtott. A safety car két kört töltött a pályán, vagyis ennyivel nőtt a versenytáv. Miután kiment a biztonsági autó, Michelisz nem kapta el jól az újraindítást, és kissé leszakadt Tarquinitől.

Egy körrel később vissza kellett küldeni a pályára a biztonsági autót – ekkor Kevin Ceccon csúszott ki, az Alfa Romeót a szalagkorlát állította meg. Versenyzés már nem volt a hátralévő bő egy körben, a safety car mögött ért célba a mezőny.

Tarquini nyert, Michelisz a második lett, a dobogóra Yann Ehrlacher állhatott még fel. Tassi a két pontot érő 14. helyen ért célba, Tenke a 23. lett a hungaroringi záró futamon.

Ezzel véget ért a WTCR magyarországi hétvégéje. Az idény május 10-én folytatódik Szlovákiában.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 3. VERSENY

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
5. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
...
14. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
23. Tenke Tamás (magyar, Cupra)

A vk élcsoportja 6 futam után: 1. Girolami (argentin, Honda) 100 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 90, 3. Björk (svéd, Lynk & Co) 81, 4. Tarquini (olasz, Hyundai) 79, 5. Vernay (francia, Audi) 68, ... 8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 48, ... 18. Tassi Attila (magyar, Honda) 16

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik