WTCR: kiderült, mi okozta Tassi kiesését Vila Realban

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 12:33
null
Tassi (jobbra) technikai problémája Monteiro győzelméhez vezetett (Fotó: Facebook)
Gyújtásprobléma miatt nem tudta győzelemre váltani első pole pozícióját Tassi Attila a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai hétvégéjének záró futamán. A fiatal magyar pilóta ennek ellenére elégedett a teljesítményével, és rutinos csapattársa, Tiago Monteiro is elismerően nyilatkozott róla. 

 

Első pole pozícióját szerezte meg a WTCR-ben Tassi Attila a múlt hétvégén Portugáliában. A magyar pilóta autója azonban megadta magát a versenyen, így még várat magára az első futamgyőzelme. Azóta kiderült, hogy a motorban keletkező gyújtásprobléma okozta a kiesését, de Tassi hiszi, hogy enélkül behúzta volna a győzelmet.

„Hihetetlenül büszke vagyok az első pole pozíciómra, ráadásul ezt olyan pályán szereztem meg, ahol sosem jártam korábban – mondta a hondás a WTCR hivatalos honlapjának. – Biztos vagyok benne, hogy megvolt a sebességem a győzelemhez, szóval frusztráló, hogy az autóm elromlott a harmadik futam elején."

Tassi problémája a csapattársa, Tiago Monteiro előtt nyitott kaput – a csaknem két évvel ezelőtti súlyos balesete után a versenypályára tavaly októberben visszatérő portugál hazai közönség előtt aratott érzelmes győzelmet. Monteiro fiatal csapattársa teljesítményét is nagyra tartja.

„Nagyszerű munkát végzett az időmérőn, és egy fantasztikus kört tett össze. Mindent megpróbáltam, sokat kockáztattam, de ő egy kicsivel jobb volt, és megkaparintotta a pole-t. Utána sajnos műszaki hibája akadt. Nagyon nehéz lehet számára, mert ez lett volna az első győzelme" – mondta Monteiro.

A portugáliai volt a szezon utolsó állomása Európában, a mezőny egy hosszabb szünet után Ázsiában folytatja a küzdelmet a bajnoki címért. A következő versenyhétvégét szeptember 13. és 15. között rendezik meg a kínai Ningpóban.

A vk élmezőnye 18 futam után: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 231 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 207, 3. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 181, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 177, 5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 169, 6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 154 ... 22. Tassi Attila (magyar, Honda) 39

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik