nemzetisport.hu 2019.05.19 22:03 Frissítve: 2019.05.19 22:12

WTCR: csapatutasítás miatt állhatott dobogóra Michelisz

Rajtpozíciójában, a harmadik helyen ért célba Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) zandvoorti hétvégéjének utolsó versenyén. Márkatársa, Augusto Farfus már a rajtnál elvette tőle ezt a pozíciót, de Michelisz visszaállt a dobogót érő helyre az utolsó körben – mint kiderült, a Hyundai csapatutasításának köszönhetően.

 

A hollandiai hétvége záró futama a csapatutasításokról szólt. A Lynk & Cónál kétszer is belenyúltak a versenybe ily módon, ám már a leintésnél sejteni lehetett, hogy a Hyundainál is alkalmazták a csapatutasítást, és emiatt került Michelisz Norbert az utolsó körben Augusto Farfus elé. A futamot követően a magyar pilóta elárulta: valóban a csapatnak köszönhetően végezhetett a harmadik helyen a zandvoorti utolsó versenyen.

„Augustónak kellene itt állnia helyettem – mondta a dobogózás után Michelisz. – Megérdemelte volna, hogy felálljon a pódiumra, de megszületett a döntés, miszerint megelőzhettem. Persze, ha elég szerencsés vagy, megragadod a lehetőséget, de végső soron csak azt tudom mondani, hogy gratulálok a csapatnak, és köszönöm Augustónak.”

Michelisz később az Instagram-oldalán is közzétett egy bejegyzést, amelyben kifejezte a háláját márkatársának.

 

Augusto megérdemelte volna, hogy felálljon a dobogóra, úgyhogy most az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy köszönöm neki. /// Augusto would have deserved to be on the podium, so the only thing I can say now is thanks to him. #michelisz #zandvoort #teamwork #onegoal #family #hyundai #wtcr #motorsport #thanks #racing

951 Likes, 4 Comments - Norbert Michelisz (@nmichelisz) on Instagram: "Augusto megérdemelte volna, hogy felálljon a dobogóra, úgyhogy most az egyetlen dolog, amit..."


 

 

2020.07.25 19:35:06

Egyéb autó-motor MTI

„Következik a mentés, az pedig később derül ki, hogy vasárnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.”

2020.07.16 17:33:47

Egyéb autó-motor BACSKAI JÁNOS

Mégis lesz Európa-bajnokság hazánkban, mégpedig Nagyhalászban, előtte megrendezik a hét nemzet kupáját.

2020.07.11 07:00:07

Egyéb autó-motor K. T. I.

Toplista: 30–21. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.