WTCR: csapatutasítás miatt állhatott dobogóra Michelisz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.19. 22:03
Rajtpozíciójában, a harmadik helyen ért célba Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) zandvoorti hétvégéjének utolsó versenyén. Márkatársa, Augusto Farfus már a rajtnál elvette tőle ezt a pozíciót, de Michelisz visszaállt a dobogót érő helyre az utolsó körben – mint kiderült, a Hyundai csapatutasításának köszönhetően.

A hollandiai hétvége záró futamaa csapatutasításokról szólt. A Lynk & Cónál kétszer is belenyúltak a versenybe ily módon, ám már a leintésnél sejteni lehetett, hogy a Hyundainál is alkalmazták a csapatutasítást, és emiatt került Michelisz Norbert az utolsó körben Augusto Farfus elé. A futamot követően a magyar pilóta elárulta: valóban a csapatnak köszönhetően végezhetett a harmadik helyen a zandvoorti utolsó versenyen.A hollandiai hétvége záró futamaa csapatutasításokról szólt. A Lynk & Cónál kétszer is belenyúltak a versenybe ily módon, ám már a leintésnél sejteni lehetett, hogy a Hyundainál is alkalmazták a csapatutasítást, és emiatt került Michelisz Norbert az utolsó körben Augusto Farfus elé. A futamot követően a magyar pilóta elárulta: valóban a csapatnak köszönhetően végezhetett a harmadik helyen a zandvoorti utolsó versenyen.

„Augustónak kellene itt állnia helyettem – mondta a dobogózás után Michelisz. – Megérdemelte volna, hogy felálljon a pódiumra, de megszületett a döntés, miszerint megelőzhettem. Persze, ha elég szerencsés vagy, megragadod a lehetőséget, de végső soron csak azt tudom mondani, hogy gratulálok a csapatnak, és köszönöm Augustónak.”

Michelisz később az Instagram-oldalán is közzétett egy bejegyzést, amelyben kifejezte a háláját márkatársának.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik