WTCR: ászok érkeznek – jövőre még nehezebb lesz Michelisznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.25. 17:38
null
A ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson nagy fogás a WTCR-nek (Fotó: AFP)
Az ideinél színvonalasabbnak ígérkezik a túraautó világkupa 2019-es idénye, amelynek mezőnyéből nem hiányozhat Michelisz Norbert. A magyar pilótának több nagyágyúval kell megküzdenie, ugyanis korábbi túraautó-világbajnok és az idei ralikrossz-világbajnok is csatlakozik a pilóták táborához.

A legnagyobb igazolás a svéd Johan Kristoffersson, a 30 éves pilóta a Volkswagen versenyprogramján belül vált kategóriát, és Golffal indul a 2019-es szezonban. A német márka mellette továbbra is indítja a marokkói Mehdi Bennanit és a brit Rob Huffot.

A Hyundainál Michelisz Norbert és a bajnok Gabriele Tarquini mellé két régi ismerős, a brazil Augusto Farfus és a holland Nicky Catsburg tér vissza.

A WTCR vezetői decemberben közölték, hogy egy márka négy autót indíthat.

Új gyártó is lesz, a kínai-svéd Lynk&Co október közepén jelentette, hogy 2019-ben csatlakozik a WTCR mezőnyéhez. Négy pilótája közül három is WTCC-bajnok, Thed Björk és Yvan Muller mellé a háromszoros túraautó-világbajnok Andy Priaulx csatlakozik, és ott lesz Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher is.

Az Alfa Romeo még semmit sem jelentett be, de sokat elárul, hogy decemberben melyik négy pilótával tesztelt Olaszországban: az olasz Kevin Cecconnal, a holland Tom Coronellel, az új-zélandi Jono Lesterrel, valamint a kínai Ma Csing-huával.

Az Audi terveiről sem sokat lehet tudni, de Gordon Shedden leszögezte, biztosan a német gyár autóját vezeti a WTCR-ben 2019-ben.

A tíz állomást felölelő, helyszínenként háromversenyes idény második versenyhétvégéje a Hungaroringen lesz április 27-én és 28-án.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik