Hatalmas izgalmak az utolsó futamon – Michelisz világkupagyőztes!

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 13:38
null
Michelisz Norbert világkupagyőztes! (Fotó: fiawtcr.com)
Johan Kristoffersson nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró hétvégéjének utolsó versenyét Malajziában. Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba, s mivel bajnoki riválisa, Esteban Guerrieri csak a 22. lett, magyar világkupa-győzelem született Sepangban.

 

A kaotikus második futam után a tervezettnél csaknem egy órával később került sor a bajnoki cím sorsáról döntő záró futamra. Michelisz Norbert az élről, bajnoki riválisa, Guerrieri mellőle, a második rajtkockából várta a piros lámpák kialvását a továbbra is nagyrészt nedves sepangi pályán.

A WTCR 2019-ES IDÉNYÉNEK VÉGEREDMÉNYE
1.Michelisz Norbert370 pont
2.Esteban Guerrieri349
3.Yvan Muller316
4.Thed Björk
291

A rajt előtt úgy tűnt, hogy Michelisz autója talán nincs teljesen rendben, és a startnál Guerrieri és Azcona is elment az 5-ös számú Hyundai mellett. KésőbbKristoffersson is könnyedén megelőzte Micheliszt, így az akkori állás szerint Guerrierié lett volna a bajnoki cím.

Az újraindítás után az argentin megtartotta az első helyet, de nem sokkal később körökig tartó, hatalmas csata alakult ki az első négy helyezett között. Az ötödik körben Azcona átvette a vezetést, majd Guerrieri mellett Kristoffersson is elment. Michelisz is elkezdte támadni bajnoki riválisát, akinél később kiderült, hogy technikai probléma merült fel. Guerrieri sorban bukta a pozíciókat, miután Azcona „segítségével” kicsúszott a pályáról, és a Hondája hűtőnyílásait vélhetően eltömítette némi fű. A nyolcadik körben már csak a 10. volt.

Ekkor egyébként ismét a pályára küldték a biztonsági autót – ezúttal Gordon Shedden kicsúszása miatt. A korlátozás alatt Guerrieri kihajtott a bokszutcába, de valamiért nem állt meg, vissza is ment a pályára. Két körrel később azonban megtörtént a kiállás, amivel az argentin a 23. pozícióba esett vissza.

A 12. körben Kristoffersson vette át a vezetést, Michelisz ekkor az ötödik helyen haladt, s próbált kimaradni mindenféle balhéból, ami veszélybe sodorhatta volna a bajnoki elsőségét. Ez sikerült is neki, és végül gond nélkül be tudta hozni az autóját az ötödik pozícióban. Kristoffersson nyert Azcona és Ceccon előtt. Guerrierit a 22. pozícióban intette le a kockás zászló.

Ami viszont a legfontosabb: 2019 WTCR-világkupa-győztese Michelisz Norbert!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MALAJZIA, 3. FUTAM

1. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen)
2. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
3. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo)
4. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
5. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

22. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)

Tassi Attila nem indult a versenyen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik