WTCR: a két hónapos szünet után Ningpóban a mezőny

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.09.12. 16:46
null
Michelisz és Guerrieri bajnoki esélyesként érkezett Kínába (Fotó: fiawtcr.com)
A hétvégén Kínában folytatódik a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es idénye. Michelisz Norbert magabiztosan várhatja a ningpói versenyeket, a bajnokság második helyén áll – lemaradása 24 pont Esteban Guerrieri mögött. Íme, minden hasznos információ a szezon folytatásáról!

VÉGET ÉRT A VÁRAKOZÁS

Július elején, vagyis több mint két hónapja csapott össze legutóbb a WTCR mezőnye. A helyszín akkor a portugáliai Vila Real volt, amely egyébként az utolsó európai állomása volt az idénynek. A nyári szünetet követően a csapatok és a versenyzők Kína felé vették az irányt, a hétvégén Ningpóban rendezik meg az idény hetedik versenyhétvégéjét.

Az egyik legfontosabb kérdés a folytatás előtt mi más lehetne, mint hogy kik vannak még harcban a bajnoki címért. Az összetettet jelenleg Esteban Guerrieri vezeti, de magyar szempontból is van minek örülni, hiszen az argentin Honda-versenyzőt Michelisz Norbert követi a tabella második helyén. A magyar pilóta hátránya 24 pont, ami kicsit sem számít rossznak abban a tekintetben, hogy a hétvégivel együtt még 4 forduló és összesen 12 futam van hátránya az idényből.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 231 pont
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 207 pont
3. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 181 pont
4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 177 pont
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 169 pont
6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 154 pont
...
22. Tassi Attila (magyar, Honda) 39 pont

EGY MAGYAR ÚJONC NINGPÓBAN

Ami a következő helyszínt illeti, Michelisz Norbert legjobb eredménye 2018-ban egy 5. hely volt, amelyet a záró futamon ért el. Az első versenyen nem tudott célba érni, míg a második viadalon a 9. helyen intette le a kockás zászló, de a magyar Hyundai-pilóta összességében pozitív hétvégeként emlékszik vissza a tavalyi küzdelmekre.

„Harmadik alkalommal versenyzem Ningpóban. Őszintén szólva nem éppen a kedvenc pályáim egyike, mégis egészen jól teljesítettem tavaly, és remélhetőleg ezt sikerül megismételnem idén is” – árulta el a folytatás előtt Michelisz.

A mezőny másik magyar versenyzője, Tassi Attila korábban sosem versenyzett Ningpóban, de a nyári szünet előttről magabiztosan teljesítményt menthet át. Az utolsó európai versenyhétvégén, Vila Realban ugyanis megszerezte az első pole pozícióját a sorozatban. Igaz, a futam végül nem alakult jól számára, hiszen technikai probléma miatt idő előtt kénytelen volt kiállni.

A KÍNAI HÉTVÉGE PROGRAMJA

SZEPTEMBER 13., PÉNTEK
11.00 első szabadedzés (élő: Facebook.com/ WorldTouringCarCup)
SZEPTEMBER 14., SZOMBAT
3.00 második szabadedzés (élő: Facebook)
5.00 első időmérő (élő: Facebook)
9.40 első verseny (Tv: Eurosport1)
SZEPTEMBER 15., VASÁRNAP
3.00 második időmérő
8.30 második verseny (Tv: Eurosport1)
9.50 harmadik verseny (Tv: Eurosport1)

EZ VÁR A MEZŐNYRE KÍNA UTÁN

A hétvége végeztével újabb szünet következik az idényben, ez azonban nem lesz olyan hosszú, mint a nyári volt. Kína után Japánban folytatódik a harc a bajnoki címért, majd Makaóba utazik a mezőny. A szezonzárót december közepén tartják Malajziában.

Október 25–27.: Szuzuka, Japán

November 14–17.: Makaó
December 13–15.: Sepang, Malajzia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik