WTCR: Girolami behúzta a győzelmet; kettős magyar pontszerzés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 15:52
Néstor Girolami rajt-cél győzelmével ért véget az első futam a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjén. Az argentin pilóta diadalára nem sokan voltak veszélyesek, de aminek igazán örülhetnek a hazai szurkolók, az Michelisz Norbert és Tassi Attila pontszerzése. Előbbi a 10., utóbbi a 15. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Girolami mellé Yvan Muller és Esteban Guerrieri állhatott fel a dobogóra.
Girolami nyerte az első hungaroringi futamot (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Girolami nyerte az első hungaroringi futamot (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Néstor Girolami várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását az első futamon, miután az argentin pilótánál nem volt gyorsabb a szombati kvalifikáción. Michelisz Norbert a 13., Tassi Attila pedig a 18. helyről vághatott neki a hungaroringi nyitó versenynek. A Zengő Motorsport színeiben szabadkártyás versenyzőként induló Tenke Attila az utolsó, 27. pozícióba állhatott fel a rajtrácsra.

Jól sikerült a rajt Girolami számára, és meg tudta tartani az első helyet. Ami a magyar versenyzőket illeti, Michelisz javított egy pozíciót, Tassi azonban kettő veszített a startnál – igaz, nem sokkal később ebből egyet visszaszerzett.

Közvetlenül Girolami mögött sem történt változás az első körökben, Yvan Muller maradt a második, Esteban Guerrieri pedig a harmadik. Yann Ehrlacher-nak azonban összejött egy előzés Aurélien Panisszal szemben, amivel feljött a negyedik helyre.

A negyedik körben Benjamin Leuchernek lengették a fekete, fehér zászlót jelezvén, hogy ha többször levágja a kanyarokat, akár ki is zárhatják. Később Gordon Shedden, Mikel Azcona és Nicky Catsburg is ugyanilyen figyelmeztetést kapott.

Az ötödik körben Ehrlacher csúszott le a pályáról, és rengeteg pozíciót veszített, végül behajtott a bokszutcába a következő kör végén. A hetedik körben Michelisz már a 9 pontot érő 10. helyen haladt, míg Tassi csak egy pozícióra volt a pontszerzéstől.

Bár hátrébb az utolsó körig ment a harc, Girolami diadalára nem különösebben volt veszélyes senki. Az argentin Honda-pilóta rajt-cél győzelmet aratott az első versenyen, mögötte Muller és Guerrieri ért célba.

Michelisz a 10. helyen látta meg a kockás zászló, de Tassinak is sikerült a pontszerzés, hiszen végül a 15. pozícióban futott be. Tenke a 24. helyen végzett első futamán a WTCR-ben.

A hungaroringi hétvége programja vasárnap folytatódik a 10 órakor kezdődő, háromszakaszos második időmérővel. A vasárnapi futamok 15.30-kor és 17 órakor rajtolnak.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 1. FUTAM

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
5. Aurélien Panis (francia, Cupra)
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
15. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
24. Tenke Tamás (magyar, Cupra)

A vk élmezőnye 4 futam után: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 75 pont, 2. Björk (svéd, Lynk & Co) 70, 3. Girolami (argentin, Honda) 64, 4. Tarquini (olasz, Hyundai) 52, 5. Vernay (francia, Audi) 42 ... 10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 23 ...22. Tassi Attila (magyar, Honda) 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik