WTCC: Tompa fegyverrel harcoltam – Michelisz Norbert

Vágólapra másolva!
2017.12.01. 21:35
null
Michelisz Norbert most még nem tud higgadtan értékelni (Fotó: Földi Imre, archív)
Nem sikerült a bravúr Michelisz Norbertnek, aki nem tudott csodát tenni Katarban a műszaki hiba miatt balszerencsésen alakuló időmérő után, így a második helyen zárta a túraautó-vb 2017-es szezonját. Utólag a Nemzeti Sportnak elmondta, ezen a pályán meg volt kötve a keze.

 

– Értékelné a nap eseményeit?
– Nehéz nap volt, nehéz mit mondani… – kereste a szavakat a versenyautóból való kiszállás után néhány perccel Michelisz Norbert, akinek első útja Thed Björkhöz vezetett, hogy gratuláljon. – Az időmérés után tudtam, hogy szinte lehetetlen, amire vállalkozom, de meg akartam próbálni.

– A délután tapasztalt technikai gondok nem hátráltatták a futamokon?
– Az első verseny rajtjánál éreztem, hogy valami nem stimmel, de utána megszűnt a probléma. Ugyanakkor bármilyen optimista voltam, rá kellett jönnöm újra, hogy ezen a pályán nem olyan könnyű előzni. Meg volt kötve a kezem.

– Mikor érezte, hogy elment a hajó?
– Fellengzősen mondhatnám, hogy a második futam végén, amikor áthaladtam a célvonalon, de ez az igazság. Az ember mindig reménykedik abban, hogy történik valami váratlan, valami olyasmi, ami neki kedvez. De nem történt, és azt kell mondanom, pusztán a versenyfutamok alapján Björk megérdemelte a világbajnoki címet.

– Nem lehet nem észrevenni, mennyire csalódott…
– Hogyne lennék csalódott, hiszen a világbajnoki címért jöttem ide. Nyilván lesz pozitív hozadéka ennek a hétvégének, de egyelőre nem tudom meglátni benne a szépet. El kell telnie egy kis időnek, hogy higgadtan értékelni tudjam a szezont.

– Hol úszott el a világbajnoki cím?
– Az időmérő edzésen.

– Nem a korábbi futamok valamelyikén? Esetleg amikor törölték a kínai eredményüket?
– Nem. Ha az időmérő úgy alakul, ahogy szerettem volna, teljesen más képük lett volna a versenyfutamoknak, de így tompa fegyverrel harcoltam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik