nemzetisport.hu 2017.06.25 19:18 Frissítve: 2017.06.25 20:15

WTCC: rajt-cél győzelmet aratott Michelisz a portugáliai főfutamon

A pole pozícióból indulva nyerte meg a főfutamot Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának pilótája Vila Realban, a WTCC portugáliai versenyhétvégéjén. A magyar pilóta egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a vezető helyet, így állhatott fel a dobogóra a második Thed Björk és a harmadik Tiago Monteiro mellett.

Michelisz Norbert kiváló hétvégét zárt Portugáliában

2. FUTAM

Michelisz Norbert pályacsúcsot döntve nyerte meg szombaton az időmérő edzést, így a magyar pilóta indulhatott az élről a főfutamon Vila Realban. A rajt jól sikerült Michelisz számára, meg tudta tartania az első helyet, míg a mellőle rajtoló Rob Huff csúnyán beragadt, és visszaesett a tizenkettedik pozícióba.

Amint lehetett (a harmadik körben) többen teljesítették is a joker-kört, Michelisz az élről viszont csak az ötödik körben tudta le azt. Vele egyszerre jött a második helyen álló Thed Björk, így a magyar pilóta nem veszített vele szemben a joker-kör során.

A 11. körben Aurélien Panis, a Zengő Motorsport pilótája koccolta le a falat a jobb első kerekével, autója pedig annyira megsérült, hogy a francia kénytelen volt kihajtani a bokszutcába és feladni a versenyt. Csapattársát, Nagy Dánielt a 14. helyen intették le.

A rossz rajt után nagy versenyt futott Rob Huff, a brit pilóta egészen az ötödik helyig tört előre. Erős hétvégét teljesített Tiago Monteiro, aki hazai pályán mindkét futamon dobogóra állhatott, hiszen az elsőn a második, a másodikon pedig a harmadik helyen ért célba. Ezzel a portugál a bajnoki tabella élére állt, előnye négy pont a második helyen álló Thed Björkkel szemben.

1. FUTAM

Viszonylag simán jött el a mezőny a rajtot követően az első futamon. Michelisz Norbert a tizedik helyről kezdhette meg a tizenegy körös versenyt, egy helyet javítva jött fel a rajtot követően a kilencedik pozícióba, ezután pedig további két autót utasított maga mögé: Néstor Girolamiét, valamint Micsigami Rjoét. Utóbbi mellesleg a pole pozícióból kezdhette meg a futamot, de nagyon nehéz versenyen van túl, defekt miatt pontot sem szerzett.

Bennani magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet. Tiago Monteiro – aki két pozíciót nyert a rajtnál, így jött fel a második helyre – hazai közönség előtt állhat fel a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen a svéd Thed Björköt intették le.

Több helyet javítottak a rajtpozíciójukhoz képest a Zengő Motorsport versenyzői, azonban így sem fértek be a legtöbb tíz közé. Aurelien Panis a 11., Nagy Dániel pedig a 13. lett.

A WTCC küzdelmei Termas de Río Hondóban folytatódnak. Az argentin versenyhétvégét július 14. és 16. között rendezik. 

A vb élcsoportja: 1. Monteiro (portugál, Honda) 164, 2. Björk (svéd, Volvo) 160, 3. Catsburg (holland, Volvo) 154, 4. Michelisz (magyar, Honda) 137, 5. Bennani (marokkói, Citroën) 133, 6. Chilton (brit, Citroën) 128

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.04 10:32:38

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Ötször operálták, majdnem le kellett vágni a lábát, de ma már a hétköznapokon nem zavarja a sérülés.

2017.10.26 10:17:59

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Bunkoczi Laci nehezebben viseli a magaslatot, de majd szerzünk neki kokacserjelevelet…”

2017.10.02 12:29:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Emanuele Pirro, a Le Mans-i 24 órás ötszörös győztese interjút adott a Nemzeti Sportnak.

2008.10.27 21:17:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2017.08.12 08:37:15

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az ember minden versenyen tanul valamit, hiszen különböző körülményeket, pályákat, versenyeket ismer meg.”