WTCC: Micheliszék palacsintát sütöttek a Gundel étteremben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 16:13
A Gundel étteremben tartották meg csütörtökön a WTCC hungaroringi hétvégéje előtti sajtótájékoztatót, amelyen Michelisz Norbertnek, Nagy Dánielnek, Nagy Norbertnek és Nicky Catsburgnek elő kellett vennie a rajztudását és a konyhába is be kellett állnia. 

Michelisz Norbert Gundel-palacsintát készített a Gundel étteremben (Fotó: Földi D. Attila)
Michelisz Norbert Gundel-palacsintát készített a Gundel étteremben (Fotó: Földi D. Attila)
Michelisz Norbert Gundel-palacsintát készített a Gundel étteremben (Fotó: Földi D. Attila)
Michelisz Norbert Gundel-palacsintát készített a Gundel étteremben (Fotó: Földi D. Attila)
Michelisz Norbert Gundel-palacsintát készített a Gundel étteremben (Fotó: Földi D. Attila)

Amikor Michelisz Norbert, Nagy Dániel, Nicky Catsburg és Nagy Norbert megérkezett a FIA WTCC hungaroringi hétvégéje előtti sajtótájékoztatóra a Gundel étterembe, még nem sejtették, hogy mi vár rájuk. Merthogy minden úgy indult, ahogy az ilyenkor szokott.

Szujó Zoltán a házigazda szerepében bemutatta a résztvevőket, majd átadta a szót a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Gyulay Zsoltnak, aki felelevenítette, mekkora kockázatot jelentett hét éve, hogy Magyarországra hozták a túraautó-világbajnokságot. Persze azonnal hozzátéve, hogy maximálisan megérte, hiszen évről évre nagyobb az érdeklődés az esemény iránt, a hangulat pedig már-már utánozhatatlan.

Erről a legtöbbet Michelisz Norbert tudna mesélni, akiért rajonganak a magyar nézők, ő pedig ezt nagyon is élvezi.

„Nagyon szeretem a Hungaroringet, a hangulat, ami a versenyeken uralkodik, tized- vagy századmásodperceket tud hozzáadni a teljesítményemhez – mondta a Castrol HondaWorld Touring Car Team pilótája. – De nemcsak a hangulat miatt jó visszatérni évről évre a magyar versenypályára, hanem azért is, mert olyan profizmus fogadja a versenyzőket, amely ugyancsak kivételessé teszi számunkra ezt a hétvégét."

A pontversenyben jelenleg Michelisz előtt a harmadik helyen álló Nicky Catsburg ugyancsak kitért arra, milyen fantasztikus a hangulat a Hungaroringen, amelyet nehéz és technikás pályának tart, és rengeteget kell dolgozni rajta. Természetesen szóba került az is, hogy a holland pilóta idén először versenyzik Volvóval, amelyről viccesen megjegyezte, a Ladához képest kicsit gyorsabb, majd komolyra fordítva a szót, elmondta, kisebb csodának tartja, hogy az istálló már a második WTCC-s évében harcban áll a dobogós helyezésekért.

Nagy Dániel az elmúlt években szurkolóként vett részt a WTCC hungaroringi futamán, most azonban a Zengő Motorsport versenyzőjeként rajthoz is áll.

„Tavaly már a csapat tagja voltam, de nem érkezett meg a motorom, így nem tudtam részt venni a versenyen – mondta a 20 éves pilóta, aki a legutóbbi futamon, Monzában szerezte meg az első világbajnoki pontját. – Most ez egészen más szituáció lesz, hiszen nekem is szurkolnak a nézők a lelátóról, ahol még nemrég én csüngtem és ordítottam, ezt egészen más lesz átélni.”

Michelisznek nem is lehet más célja a hazai futamon, mint a győzelem, Nagy azonban csak kisebb célokat tűzhet ki maga elé, miután hiába versenyez korábbi technikával, továbbra is ugyanazt a büntetősúlyt kell magával cipelni, mint a 2017-es fejlesztésű autóknak. Ennek ellenére, az ő szavaival élve, szeretne dobbantani, és a Q2-es helyek valamelyikére odaérni az időmérőn.

A WTCC egyik betétfutamán az ETCC-n induló Nagy Norbert határozottan a dobogót célozta meg a Hungaroringen. A túraautó Európa-bajnokság még csak egy versenyhétvégén van túl, a Zengő Motorsport pilótája Monzában azt tapasztalta, hogy a Honda erősebb, mint a SEAT, de bízik benne, hogy a Hungaroring ad annyi pluszt, hogy meg tudják őket csípni.

Ha a pilóták ezen a ponton azt hitték, hogy a nehezén már túl vannak, akkor tévedtek. Először emlékezetből le kellett rajzolniuk a Hungaroring vonalvezetését – bár győztest nem hirdettek ebben a versenyben, talán Michelisz Norbertnek adhatjuk az első helyet.

A rajzasztaltól a rendezvényre felállított konyhapulthoz vezetett az út, mert ugye, ha Gundel étterem, akkor Gundel palacsinta. Csakhogy nem készen várta a pilótákat a híres desszert, hanem nekik kellett megsütniük a palacsintát. A fiúk egészen jól teljesítettek ezen a téren, jár nekik a maximális pont.

És mi mást kívánhatnánk nekik a hétvégi futamokra is?

Michelisz Hungaroringje (jobbra) valamivel pontosabb, mint Catsburgé
Michelisz Hungaroringje (jobbra) valamivel pontosabb, mint Catsburgé

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik