WTCC: Michelisz nyerte meg a félbeszakított főfutamot Japánban

Vágólapra másolva!
2017.10.29. 10:27
null
Michelisz Norbert nyerte meg a félbeszakított futamot (Fotó: michelisz.hu)
Michelisz Norbert nyerte meg az eső miatt idő előtt félbeszakított főfutamot Japánban, amelyen a mezőny elérte a táv 75 százalékát, így megkapták a teljes pontokat a pilóták. Michelisz Norbert ezzel életben tartotta világbajnoki győzelmi esélyeit, 16.5 pontra csökkent a hátránya az éllovas Thed Björkkel szemben.

A fordított rajtrácsos nyitó futamonMichelisz Norbert a nyolcadik helyről rajtolva úgy lett hetedik, hogy a 12. helyről küzdötte vissza magát ebbe a pozícióba, miután Néstor Girolami (Volvo) kilökte őt egy bokszutca-áthajtásos büntetésért cserébe. Többek között ennek is köszönhetően nem telt unalmasan a Honda bokszában a két futam közötti röpke szünet, ugyanis az első futamon három Volvo ment neki a japánok három autójának, ésmindegyiken javítani kellett valamit – számolt be az első futam eseményeiről a pilóta honlapja.

Végül mind a három Honda fel tudott állni a rajtrácsra, amelynek legelején, a pole pozícióbanaz időmérőt megnyerő Michelisz Norberthelyezkedett el. A magyar pilóta sorozatban ötödször került az első sorba az időmérőn (még ha a kínait törölték is), a harmadik pole pozícióját szerezte meg a szezonban és a hatodikat WTCC-s pályafutása során.Ebben az évadbanrajta kívül senkinek sincs egynél több időmérős győzelme a mezőnyben.

A kérdés az volt, hogy Michelisz be tudja-e váltani a főfutam megnyeréséért alapesetben járó 30 pontra a kvalifikációs győzelmét. Az egész hétvégi heves esőzés miatt a főfutam kezdetére annyi víz került a pályára, hogya szervezők úgy döntöttek, a biztonsági autó mögül engedik csak el a rajtot. Emlékezhetünk,legutóbb Kínában is ez történt, és akkor végül félbeszakították a versenyt, így csak a pontok felét kapták meg a pilóták.

Két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, és amikor kiment a safety car,Michelisz Norbert magabiztosan tartotta maga mögött Nicky Catsburgöt. A negyedik körben Micsigami Rjo (Honda) elveszítette az ötödik helyet a bajnokságot vezető Thed Björkkel szemben, majd nem sokkal később a japán pilóta kicsúszott és kiesett.


A hetedik körben visszaküldték a pályára a biztonsági autót, amely mögött elvitték a mezőnyt a 11. körig, azaz a táv 75 százalékáig, amitől megkapják a teljes pontszámot a pilóták, majd piros zászlóval leintették a versenyt.

Michelisz Norbert ezzel szezonbeli harmadik, WTCC-s pályafutása nyolcadik futamgyőzelmét aratta.A három pole pozíciójával és a három futamgyőzelmével is ő a legjobb idén.Egyúttal a Japánban aratott sikerével életben tartotta világbajnoki győzelmi esélyeit, 16.5 pontra csökkent a hátránya az éllovas Björkkel szemben – olvasható a michelisz.hu-n.

WTCC
JAPÁN NAGYDÍJ
1. FUTAM

1. Tom Chilton (brit, Citroën) 23:53.262 perc
2. Yann Ehrlacher (francia, Lada) +13.158
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +15.288

2. (FŐ)FUTAM
1. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 22:17.924
2. Nicky Catsburg (holland, Volvo) +0.392
3. Néstor Girolami (argentin, Volvo) +1.798

A bajnokság élmezőnyének állása két versenyhétvégével a vége előtt:
1. Thed Björk (svéd, Volvo) 228.5 pont, 2. Michelisz 212, 3. Catsburg 204.5


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik