WTCC: Michelisz dobogós az első moszkvai futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 12:16
null
Michelisz Norbert dobogóra száguldott Moszkvában (Fotó: Veres Viktor)
Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) moszkvai versenyének első futamán, amelyet egy időre meg is kellett szakítani egy munkagép meghibásodása miatt. A másodikon a hetedik helyről indulva ötödikként végzett.

Michelisz legjobb hondásként a negyedik helyet szerezte meg szombaton az első orosz WTCC-nagydíj időmérőjén. A magyar pilóta remekül kapta el a gördülő rajtot, és Robert Huffot megelőzve feljött a harmadik helyre az első vasárnapi futamon. Az élen a Muller, Coronel páros nagyon bekezdett, de nem sokkal később az egyik sérült autó miatt bejött a biztonsági autó, később a versenyt is meg kellett szakítani, mert a segítségre siető munkagép is meghibásodott.

Az újraindulás után is megmaradt a pályának azon a szakaszán a sárga zászló, míg Michelisz megtartotta harmadik helyét. Coronel próbálta megelőzni Mullert, de igazán nem tudta támadni, így nem változott a leintésig az első három sorrendje. Michelisz a szlovákiai (3. hely), a magyarországi (2.) és az ausztriai (3.) verseny után sorozatban negyedszer végzett dobogós pozícióban.

MICHELISZ: ESŐ NÉLKÜL IS MEGLETT A DOBOGÓ!

A második versenyen a marokkói Mehdi Bennani indulhatott az élről, míg Michelisz a hetedik pozícióból startolhatott. Egyből veszített két helyet, így Muller és Chilton közül kellett megkezdenie a felzárkózást. Az első futamot megnyerő Muller rendületlenül száguldott is előre, és az utolsó körökben még az is lehetségesnek tűnt, hogy a második versenyt is behúzza, végül Nykjaer mögött másodikként zárt. Michelisz, néhány kiesésnek is köszönhetően, az ötödik pozícióig tudott feljönni, így összesen 27 pontot szerzett a hétvégén.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, OROSZ NAGYDÍJ
ELSŐ FUTAM

1. Yvan Muller (francia, Chevrolet)
2. Tom Coronel (holland, BMW) +0.511 mp
3. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +5.327

MÁSODIK FUTAM
1. Michel Nykjaer (dán, Chevrolet)
2. Yvan Muller (francia, Chevrolet) +0.379
3. Robert Huff (brit, SEAT) +6.418
4. Pepe Oriola (spanyol, SEAT) +7.494
5. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +8.075

A vb-pontverseny állása: 1. Muller 246 pont, 2. Tarquini 133, 3. Nykjaer 127, ... 6. Michelisz 90.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik