WTCC: Michelisz leszorult a dobogóról a Salzburgringen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 14:47
null
Michelisz nem tudta megtartani dobogós helyét
Michelisz Norbert a negyedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság salzburgringi állomásának második futamán, amelyet az argentin José María López nyert meg. A magyar pilóta az első futamon nem tudott javítani rajtpozícióján, és kilencedik lett.

ELSŐ FUTAM

Michelisz a kilencedik helyen végzett az első futamon, amelyet a francia Yvan Muller nyert meg. A magyar pilóta a kilencedik helyről is rajtolt, és bár az elején egy pozíciót javítani tudott, de később Gabriele Tarquini megelőzte.

Üde színfolt volt a ma reggeli álmos versenyen Coronel harca a második helyért, hiszen a rajt után a harmadikként fordult az első kanyarban, de fel tudta venni a tempót a Citroënekkel és kihasználta, hogy López hibázott és behozta a Chevit a második helyre.

MÁSODIK FUTAM

Michelisz a fordított rajtsorrendnek köszönhetően a második pozícióból kezdhette a második futamot. Miközben James Thompson és Robert Huff ütközött a hátsó részben, a Gabriele Tarquini mögé beragadó Michelisz mellett elment Tiago Monteiro. Nem sokkal később Tom Chilton kereke kiszakadt, ezért meg kellett állítani a versenyt.

A kényszerszünet után négy Honda vonatozott az első négy helyen, de José María López hamar elment erőből mellettük, és a 8. körben már Tarquini mögé ért. A sikánban törmelék került pályára, ezért a 11. körben újra bejött a biztonsági autó. López könnyedén átvette a vezetést, míg Michelisz már csak a védekezésre koncentrált. Ezt viszont jól csinálta, így bejött a negyedik helyen.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, SALZBURGRING
ELSŐ FUTAM
1. Yvan Muller (francia, Citroën)
2. Tom Coronel (holland, Chevrolet) +3.840
3. José María López (argentin, Citroën) +4.276
...
9. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +15.672

MÁSODIK FUTAM
1. José María López (argentin, Citroën)
2. Gabriele Tarquini (olasz, Honda) +1.683
3. Tiago Monteiro (portugál, Honda) +2.554
4. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +3.651

A pontverseny állása: 1. López 179 pont, 2. Muller 138, 3. Loeb 134, ... 9. Michelisz 54

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik