WTCC: Michelisz ennél jobb kezdésben reménykedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 11:41
Nem úgy indult a túraautó-világbajnokság idénynyitójának első edzése Michelisz Norbert számára, ahogy remélte. A gyári Honda-istálló magyar pilótája mért kör nélkül zárta a háromnegyed órás tréninget Marokkóban.

A 45 perces edzésen Michelisz Hondájának motorjából szivárgott az olaj, a csapat elővigyázatosságból a bokszban tartotta az autót.

„Nincs nagy baj. Kis olajszivárgás volt az autómon, ezért inkább nem kockáztattunk azzal, hogy erőltetjük a köröket. A csapat dolgozik azon, hogy a második szabadedzésre minden rendben legyen” – írta Michelisz a Facebook-oldalán.

A magyar versenyző számára biztató, hogy a leggyorsabb kört csapattársa, Tiago Monteiro futotta az edzésen, majdnem nyolc tizeddel megelőzve a leggyorsabb Citroën-pilótát, Mehdi Bennanit (a francia márkának már nincs gyári csapata, privát indulókkal száll harcba idén). Micsigami Rio az ötödik lett a harmadik Hondával.

A Zengő Motorsport egyik Hondájával Nagy Dániel el tudott indulni, 12. lett, a másikkal Aurélien Panis egy kört sem tett meg, mert az alvázkeret kilyukasztotta a hűtőjét.

Még nagyobb a baj a vb-címre pályázó Rob Huff Citroënjével, az angol nem vehet részt a szabadedzéseken, mert autója megbukott a pénteki FIA-ellenőrzésen. A problémáról nem adtak több tájékoztatást, csak annyit, hogy dolgoznak a megoldáson.

A második szabadedzés magyar idő szerint 12.45-kor kezdődik, az időmérőt 16.15-től tartják meg. Az első verseny vasárnap 17.35-kor, a második 18.45-kor kezdődik (a versenyeket az Eurosport1 és az M4 Sport élőben közvetíti).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik