WTCC: Michelisz előbb a 8., aztán a 6. helyen végzett, majd megbüntették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 17:51
null
Michelisz ilyen hétvégében reménykedett (Fotó: Twitter)
Michelisz Norbert a hetedik helyről rajtolva a nyolcadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) első marokkói versenyén, amelyet a címvédő argentin José María López nyert meg.

AZ ELSŐ FUTAMON

Michelisz a 6. helyen zárta az időmérőt,de az előtte végzők közül két versenyzőt motorcsere miatt amezőny végére soroltak hátra, így a Zengő Motorsport pilótája a 4. rajthelyre került előre. Az időmérőt követő mérlegelésen azonban a megengedettnél könnyebb volt a Honda Civicje, így végül egy pozíciót veszítve a 7. helyről rajtolt Marrákesben.

MICHELISZ: VOLT MÁR JOBB, DE...
„Volt már jobb versenyem, de ennél rosszabb is Marokkóban – nyilatkozta Michelisz Norbert a Nemzeti Sportnak. – A negyedik körben elmelegedtek a fékek, nyilván nem egyedül nekem a mezőnyből, de attól kezdve nagyon nehéz volt kivédeni a támadásokat, és egyáltalán befordulni a kanyarokba. Az én szempontomból az első futam nem volt túl izgalmas, de valami ilyesmire is számítottam. Kíváncsian várom a második versenyt.”

A Honda flottája két autóval lett kisebb, mint az idénynyitón Argentínában, a svéd Rickard Rydell ugyanis magas lázzal járó betegsége miatt visszalépett a marokkói hétvégétől, és két hét múlva, a Hungaroringen tér vissza, míg a verseny előtt közvetlenül Dusan Borkovicsis bejelentette, hogy nem tudja vállalni a versenyzést.

A magyar versenyző nem kezdte jól a futamot, egy helyet rontott pozícióján, és ezen nem is tudott javítani a hátralévő kilométereken. A futamot az élről rajtoló címvédő José María López nyerte meg.

A MÁSODIK FUTAMON

Az ötödik helyről induló Michelisz kiválóan rajtolt, a harmadik helyre is feljött, ám a kínai Ma Csing Hua hátulról nekiment, így megsérült az autója. A futam többnyire Mehdi Bennani ámokfutásáról szólt, az utolsó körben azonban Michelisz meg tudta előzni a marokkóit, így a hatodik helyen zárt.

A versenyt a francia Yvan Muller nyerte meg.

„Na ez már izgalmasabb futam volt, mint az első – nyilatkozta Michelisz Norbert a Nemzeti Sportnak. – Rögtön a rajt után volt egy kis összejövetel – meglöktek hátulról, blokkoltak az első kerekeim és nekicsúsztam Coronelnek. Ő pont irányt váltott, így kibillent az egyensúlyából – sajnálom, mert nagyon jóban vagyunk, és egyébként sem szeretném tönkretenni senki versenyét sem. Onnantól kezdve nagyjából minden a tervek szerint zajlott, a fékerő egyensúly is megoldódott, és már tudtam bátrabban fékezni. Ha összességében nézzük a hétvégét, körülbelül ebben reménykedtem.”

Este jött a hír, hogy Micheliszt megbüntették Coronel meglökése miatt, így a 11. helyre esett vissza a sorrendben.

„Nagyon jó hétvége volt, és ezért nagy köszönettel tartozom a csapatomnak – mondta José María López, az első verseny győztese. – Az első versenyen szerencsére nem kellett izgulnom, s a győzelem akár meg is nyugtathatott volna, de nem így történt, mert nagyon jó pilóták rajtoltak előttem a második futamon, én pedig nem akartam túl sok pontot veszíteni az ellenfeleimmel szemben. Küzdöttem, jó csatákat vívtam, a harmadik hely pedig jobb, mint amire számítottam.”

„Seb (Loeb – a szerk.) nagyon közel volt, úgyhogy nyomtam a gázt, ahogyan csak tudtam – nyilatkozta Yvan Muller a második verseny győztese. – Persze, ő ugyanezt tette. Könnyű volt hibázni, egyszer meg is tettem, rögtön a rajt után, attól kezdve igyekeztem ezt elkerülni. Persze, könnyebb volt elhatározni, mint megtenni, hiszen közben full gázzal közlekedtünk, de jó kis csatát vívtunk, és örülök, hogy én nyertem meg.”

TÚRAAUTÓ-VB
2. ÁLLOMÁS, MARRÁKES, 1. FUTAM
1. José María López (argentin, Citroën C-Elysée) 14 kör
2. Ma Csing Hua (kínai, Citroën C-Elysée) +0.942 mp
3. Sébastien Loeb (francia, Citroën C-Elysée) +4.492

8. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) + 24.799

2. FUTAM
1. Yvan Muller (francia, Citroën C-Elysée) 14 kör
2. Sébastien Loeb (francia, Citroën C-Elysée) +0.552 mp
3. José María López (argentin, Citroën C-Elysée) +18.113
...
11. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) + 1:07.677 – büntetés után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik