WTCC: Michelisz a dobogót tűzte ki célul Japánban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 16:04
A túraautó-világbajnokság két héttel az amerikai forduló után Japánba látogat. A Formula–1-es közvetítésekből jól ismert szuzukai aszfaltcsík rövidített, 2243 méter hosszú verzióján mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A 12 állomáson megrendezésre kerülő világbajnoki sorozat az utolsó, ázsiai szakaszához érkezett. Először Japán, majd Kína és végül Makaó fogadja a mezőnyt. Michelisz Norbert javítana japán mérlegén, és a dobogót tűzte ki célul.  

Michelisz Norbert Szuzukában eddig nem járt szerencsével és ez idáig nem tudott maradandót alkotni a felkelő nap országában. Azonban a Honda, amellyel az idei évben Michelisz Norbert öt dobogós helyezést szerzett hazai pályáján mindenképp kiugró eredményt vár el a versenyzőitől. Tarquini a szezon legfontosabb versenyhétvégéjének nevezte a Japán fordulót. A Honda és a JAS Motorsport pontosan egy éve mutatkozott be a FIA WTCC-ben Tiago Monteiroval és az idei szezonban már a gyári Honda csapat versenyzői és a Zengő Motorsport színeiben versenyző Michelisz Norbert is a Top 10-hez tartoznak.

„Az elmúlt két évben sajnos rosszul sikerültek a futamok itt, de bízom benne, hogy idén ránk mosolyog majd a szerencse. Egyébként nagyon szeretem Japánt, és bízom benne, hogy a Honda számara hazai futamon ismét jó eséllyel pályázhatok dobogós helyezésre, de azt is tudom, hogy nehéz dolgunk lesz, ugyanis a büntetősúlyokat tekintve nagy hátrányban leszünk két márkához képest: ez a SEAT és a BMW" – mondta Michelisz.

A japán versenyhétvégére 30 pilóta adta le nevezését. Ott lesz a mezőnyben a Honda tavalyi prototípusa is. A kompenzációs súlyok Sonoma óta ismét változtak, a legnehezebbek továbbra is a Chevyk lesznek +40 kg-mal. A Honda idei versenygépei +20 kg-ot visznek magukkal a hétvége során, a prototípus Civic nem kap büntető súlyt, ahogy a Chevrolet Cruze LT-k sem. A BMW, a Lada és a SEAT Leónok azonos súllyal, az alapsúlyhoz képest -20 kg-mal állhatnak rajthoz.

WTCC, JAPÁN NAGYDÍJ
A hétvége menetrendje magyar idő szerint:
Péntek:

06.30–07.00 teszt
Szombat:
02.00–02.30: 1. szabadedzés
05.00–05.30: 2. szabadedzés
08.30–09.05: Időmérő edzés (Tv: Eurosport)
Vasárnap:
01.50–02.05: bemelegítő edzés
07.15–08.15: 1. futam (Tv: Eurosport, Duna)
08.15–09.15: 2. futam (Tv: Eurosport, Duna)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik