HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.19 04:54 Frissítve: 2017.11.19 09:50

WTCC: Michelisz a dobogón, óriási harcban a vb-címért

A túraautó-világbajnokságon (WTCC), a makaói versenyhétvége második, fő futamán – a kevésbé jól sikerült első versenyt követően – Michelisz Norbert (Honda) a 2. helyről indulva a 2. helyen is zárt, a brit Robert Huff (Citroën) mögött, a vb-pontversenyben pedig 6.5 pontra közelítette meg az éllovas svéd Thed Björköt az utolsó, katari versenyhétvége előtt.

HIRDETÉS
Michelisz Norbert csapata nagy munkát végzett a szombati baleset után, hogy a magyar pilóta rajthoz tudjon állni (Fotó: michelisz.hu)

 

Helyi idő szerint vasárnap reggel hat óráig, alvás nélkül dolgoztak a Honda szerelői, hogy a piros zászlóval idő előtt véget érő szombati nyitó futam balesete után megjavítsák Michelisz Norbert és Esteban Guerrieri autóját. Erőfeszítéseiket siker koronázta. Mindketten fel tudtak állni a fő futam rajtrácsára az időmérőn kivívott második, illetve ötödik helyen – írja a vasárnapi versenyről szóló beszámolójában a magyar pilóta hivatalos honlapja, a michelisz.hu.

Eső köszöntötte a csapatokat Makaóban, ami egyben volt jó és rossz hír a világbajnoki címért harcoló magyar pilótának. Egyrészt a Honda korábban erős teljesítményre volt képes a szezonban vizes aszfalton, másrészt a normál körülmények között is balesetveszélyes makaói pályán a biztonsági autó mögül rajtolt el a mezőny, amivel elszállt Michelisz talán legjobb esélye a pole pozícióból induló Rob Huff megelőzésére a szűk utcai körön.

Két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, majd a harmadik kör elején Michelisz rögtön megpróbálkozott Huff megelőzésével, de a makaói pályán nyolcszoros győztes brit tartotta magát. Közben Michelisz csapattársa, Guerrieri a Lisszabon-kanyarban megelőzte Thed Björköt a negyedik helyen, és ezzel nagy szívességet tett, hiszen fontos pontokat vett el a vb-éllovastól.

A hatodik körre Michelisz kicsit leszakadt Hufftól, 2.5 másodperc lett a hátránya, és hátrafelé kellett figyelnie a másik Citroënben ülő, a büntetősúlyok miatt 70 kilóval könnyebb autót vezető Tom Chiltonra. Három körrel később az angol megpróbálta megelőzni Micheliszt, de miközben a magyar versenyző kivédte a támadását, hátulról a másik Hondával Guerrieri Chilton elé került.

Az utolsó körben Chilton visszaelőzte az argentint, de ezután már nem változott az állás az elején, Michelisz Norbert  megszerezte a második helyért járó 23 pontot, és egymás után a hatodik fő futamon végzett az első kettőben a szezonban (a kínait utólag elvették a Honda kizárása miatt).

A fő rivális, a vb-éllovas svéd Thed Björk az 5. helyen végzett, így összetettben 6.5 pontra csökkent az előnye Michelisszel szemben. A másik két magyar pilóta közül Szabó Zsolt a 10., Nagy Dániel a 11. helyen végzett. A WTCC 2017-es szezonzáró versenyeit december elsején rendezik Katarban, ott dől el a világbajnoki cím sorsa.

WTCC, A MAKAÓI FŐFUTAM VÉGEREDMÉNYE
  1. Robert Huff (brit, Citroën)
  2. Michelisz Norbert (Honda) 8.142 mp hátrány
  3. Tom Chilton (brit, Citroën)  8.684

10. Szabó Zsolt (Honda) 41.598
11. Nagy Dániel (Honda) 57.796

A VB ÁLLÁSA –  AZ ÉLCSOPORT
1. Thed Björk (svéd, Volvo) 255.5 pont
2. Michelisz Norbert (Honda) 249
3. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) 216

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)

2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS