WTCC: defektek napja Argentínában – Michelisz győzött a főfutamon!

Vágólapra másolva!
2017.07.16. 21:54
null
Michelisz Norbert értékes pontokat gyűjtött Argentínában (Fotó: fiawtcc.com)
Portugália után Argentínában is az élen végzett Michelisz Norbert a főfutamon. A Honda magyar pilótája azt követően vette át a vezetést, hogy a pole pozícióból induló és addig magabiztosan az élen álló Nicky Catsburg defektet kapott. A második Tiago Monteiro lett, míg a dobogó harmadik fokára Thed Björk állhatott fel.

FŐFUTAM

Meg tudta tartani az első helyet a rajtot követően Nicky Catsburg, míg a mögötte szintén jól rajtoló Michelisz Tiago Monteiro támadásait próbálta visszaverni. Bár az élen haladók közel maradtak egymáshoz, Catsburg mégis apránként növelni tudta előnyét Michelisszel szemben, de aztán a hetedik körben minden megváltozott.

Catsburg Volvója ugyanis lelassult, a holland – akárcsak az első versenyen –defektet kapott, és folyamatosan esett vissza, mire be tudott hajtani a bokszutcába friss abroncsokért. Michelisz számára nyilvánvalóvá vált, hogy ha maga mögött tudja tartani Monteirót, megszerezheti a győzelmet. A magyar pilóta lassacskán el is tudott lépni csapattársával szemben, és végül az első helyen intették le a kockás zászlóval.

A Zengő Motorsport versenyzői egymással, valamint Kevin Gleasonnal vívtak izgalmas csatákat. Gleason először Szabó Zsolt mellett ment el, majd Nagy Dánielt is maga mögé tudta utasítani, de aztán a WTCC-ben ezen a hétvégén debütáló Szabó is el tudott menni csapattársa mellett. Nagy végül visszaszerezte pozícióját, és a 14. helyen ért célba. Szabó a 15. lett.

Michelisz az argentínai hétvégét követően a bajnoki tabella harmadik helyére lépett előre 171 pontjával. Az élen Monteiro áll (200 pont), míg a második Björk (188 pont).


NYITÓ FUTAM

Yann Ehrlacher indulhatott az élről az első versenyen Argentínában, miután a tegnapi időmérő edzésen a tizedik helyet szerezte meg. A rajtnál jól jött el, de még az első körben megelőzte őt Tom Chilton, aki aztán az egész futam során magabiztosan vezetett az élen.

Michelisz Norbert viszont már a rajtnál ütközött Tiago Monteiróval, mely következtében a Honda magyar pilótája defektet kapott, és visszaesett a mezőny végére. Végül a 14. helyen ért célba. A második versenyen majd a pole-ból induló Nicky Catsburg versenyének is defekt vetett véget, a holland a nyolcadik körben volt kénytelen feladni a futamot.

Hiába állt magabiztosan az élen Chilton, jött az üzenet, hogy öt másodperces időbüntetést kapott, amiért a rajtnál balesetet okozott. Bár a futam végén a britet intették le az első helyen, büntetése miatt a negyedik pozícióba esett vissza Ehlacher, Bennani és Guerrieri mögé.

A Zengő Motorsport versenyzői két-két helyet léptek előre a rajtpozíciójukhoz képest. Nagy Dániel a 12., míg Szabó Zsolt a 13. lett a nyitófutamon.

A vb élcsoportja: 1. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 200 pont, 2. Thed Björk (svéd, Volvo) 188, 3. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 171, 4. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) 164, 5. Nicky Catsburg (holland, Volvo) 159, 6. Tom Chilton (brit, Citroën) 147, …16. Nagy Dániel (magyar, Honda) 1

Következik: Kína, október 15.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik