WTCC: az eső közbeszólt Micheliszéknek, két ponton belül az első három

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.15. 11:12
null
Az eső nem kedvezett a WTCC mezőnyének Kínában (Fotó: michelisz.hu)
Az eddig a vb-pontversenyt vezető Thiago Monteiro távollétében a WTCC kínai versenyhétvégéjének főfutamát a második helyről kezdő Michelisz Norbertnek jó esélye lett volna arra, hogy az élre álljon összetettben, a rossz időjárási viszonyok miatt azonban a negyedik körben piros zászlóval megszakították a biztonsági autó mögött elrajtoló futamot, és nem is volt folytatás. A pontok felét azonban megkapták a pilóták, így Michelisz az első futam negyedik helyével együtt feljött az első kettő nyakára. 

Az első futam a biztonsági autó mögött rajtolt el, miután akkora volt a víz a pályán, a valódi verseny így csak a negyedik körben kezdődött. A kilencedik helyről induló Michelisz Norbert egyből megelőzte Thed Björköt, majd Gabriele Tarquini elé került, miközben Tom Chilton és Rob Huff ütközése miatt még két pozíciót nyert. Utóbbi miatt újból be kellett jönnie a safety carnak, az újraindulást követően pedig John Filippi mellett is elment a magyar pilóta.

A dobogóra már nem volt esélye felérni az egyre nehezebb időjárási körülmények között, de így is értékes pontokhoz jutott. A versenyt az argentin Esteban Guerrieri nyerte a Chevrolet-val.

A főversenyen még vérmesebb reményei lehettek, ugyanis az első sorból indulhatott, de miután a pálya még vizesebbé vált, három, a biztonsági autó mögött megtett kör után félbeszakították a versenyt, az autók pedig a boxba hajtottak.

Egy ideig ment a tanakodás, hogy legalább a pontok felét megkapják-e a pilóták, de miután két kört teljesített a mezőny – még ha csak a safety car mögött is –, végül megadták. Így rendkívül szorosan áll az élmezőny a kínai hétvége után, Björk vette át az első helyet 200.5 ponttal, őt követi Monteiro 200 ponttal, majd jön Michelisz 198.5-tel.

Még három versenyhétvége van hátra, a következő állomás október végén lesz Japánban.

TÚRAAUTÓ-VB, KÍNA
ELSŐ FUTAM

1. Esteban Guerrieri (argentin, Chevrolet)
2. Yann Erlacher (francia, Lada) +2.893
3. Nicky Catsburg (holland, Volvo) +11.671
4. MICHELISZ NORBERT (magyar, Honda) +17.409

A vb-pontverseny állása: 1. Thed Björk (svéd, Volvo) 200.5 pont, 2. Thiago Monteiro (portugál, Honda) 200, 3. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 198.5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik