Túraautó-vb: Michelisz 12. az időmérőn, arattak a Citroënek

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 15:41
null
Rémálomszerűen alakult Michelisz Norbert időmérője a Hungaroringen (Fotó: Mirkó István)
Rémálomszerűen alakult Michelisz Norbert időmérője a WTCC szombat délutáni hungaroringi fordulóján, miután a Q1-ben futott remek körét követően a második szakaszban technikai hiba miatt nem tudott mért időt autózni. A kvalifikációt a Citroënek uralták, a magyar pilóta mindkét vasárnapi futamnak a 12. helyről vág neki.



A teszt és a szabadedzések után Michelisz Norbert reménykedve várta a szombat délutáni időmérőt a Hungaroringen, ám számításait már a második szakaszban keresztül húzta meghibásodó Hondája, így a hatalmas szurkolótábor támogatása ellenére vasárnap elképesztően nehéz nap vár rá a két futamon.

MICHELISZ NORBERT: TISZTA ERŐBŐL NYOMNI KELL A GÁZT
„A négyes kanyarban rámentem a kerékvetőre, és a bal kanyarban a kormány harminc fokos szögben elfordult jobbra, csoda, hogy nem tört össze az autó. Alighanem egy alkatrész – talán a felfüggesztés – végleg elfáradt, csak sajnálom, hogy éppen most, éppen egy ilyen döntő szituációban. Fölösleges most azon gondolkodni, hogy mi lehetett volna, de... De szerintem kis szerencsével megszerezhettem volna a harmadik rajtkockát. Extra csalódás, hogy éppen itthon, a hazai futamon történt ez, de így legalább nem kell gondolkodni a holnapi taktikán: tiszta erőből nyomni kell a gázt” – nyilatkozta csalódottan Michelisz Norbert az edzés után.

A magyar pilóta remekül kezdte az időmérőt, hiszen 1:49.421-es, második mért körével befurakodott a Citroënek közé, és harmadikként zárta a Q1-et – igaz, a francia gyár pilótái egyaránt csupán egy időt futottak. Michelisz végül Sébastien Loeböt megelőzve, José María López és Yvan Muller mögött végzett az első szakaszban.

A Honda versenyzője a második szakaszban is hamar a pályára hajtott, ám a felvezető kör után váratlanul a boxba hajtott, majd fejét csóválva kiszállt autójából, és mért kör nélkül, a 12. helyen fejezte be az időmérőt. Mint később kiderült, Michelisz a felfüggesztés meghibásodása miatt nem tudta folytatni a küzdelmet, ami azért különösen bosszantó, mert Q1-ben futott idejével egészen simán, a második helyen jutott volna be a döntő etapba.

A magyar szempontból elképesztően balszerencsés időmérő végül a papírformának megfelelően a Citroën totális fölényét hozta: Muller 1:48.727-tel végzett az élen, mindössze 34 ezredmásodperccel megelőzve Lópezt. Loebnek most be kellett érnie a harmadik hellyel, míg a két Hondának a Q3-ban már esélye sem volt a francia gyár pilótáival szemben.

Technikai hibája miatt Michelisznek mindkét vasárnapi futamot a 12. helyről kezdi meg, vagyis a hétvége előtt célként kitűzött dobogós helyezés eléréséhez kisebbfajta csodára lenne szüksége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik