Super-enduro GP: látványos gála Budapesten – FOTÓK

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.02.09. 21:53
A három futam összesítése alapján a hatszoros világbajnok lengyel Taddy Blazusiak nyerte szombaton a super-enduro GP terepmotoros-vb budapesti fordulóját, amelyen rajta kívül a címvédő amerikai Cody Webb és honfitársa, az összetettben most vezető, korábbi vb-győztes Colton Haaker is diadalmaskodott egy-egy futamon.
A FOTÓRA KATTINTVA NYÍLIK A KÉPGALÉRIA (FOTÓK: TÖRÖK ATTILA)
A FOTÓRA KATTINTVA NYÍLIK A KÉPGALÉRIA (FOTÓK: TÖRÖK ATTILA)

 

A Papp László Budapest Sportarénában rendezett különleges eseményen több ezer néző foglalt helyet a lelátókon, a szervezők pedig egy látványos, szórakoztató show-val színesítették a viadalt.

A krossz- és enduromotorozás jellegzetességeit ötvöző super-enduro GP magyarországi állomására felépített egyedi pálya kialakításához csaknem 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot szállítottak a sportcsarnokba.

Az első budapesti futamot Webb nyerte Blazusiak és Haaker előtt, a második versenyen pedig Haaker volt a leggyorsabb, Blazusiak a második, Webb a harmadik. Az utolsó, késő este rendezett futamon aztán a lengyel motorost senki sem tudta megszorongatni, mögötte Haaker második, Webb harmadik lett.

Az összetettben Haaker vezet, igaz, előnye 13-ról 12 pontra csökkent Webb-bel szemben. Blazusiak változatlanul harmadik, és az élen álló amerikai riválisától 27 ponttal marad el.

A terepmotorosok Lengyelország, Németország és Spanyolország után versenyeztek most Magyarországon. A vb utolsó fordulóját március 9-én, Bilbaóban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik