Stílusosan búcsúzott a kilencszeres bajnok Loeb

Vágólapra másolva!
2012.11.11. 15:20
null
Sébastien Loeb megkoronázta idénybeli teljesítményét a spanyol ralin (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
Győzelemmel búcsúzott a rali-világbajnokságtól az immáron kilencszeres győztes Sébastien Loeb: a Citroën francia pilótája – aki jövőre már csak néhány versenyen indul – a szezonzáró spanyol futamon sem talált legyőzőre, így karrierje 76. sikerét is begyűjtötte.

 

 

Sébastien Loeb győzelemmel zárta utolsó „teljes munkaidős” rali-világbajnokságát, ugyanis a spanyol futamon is ő volt a leggyorsabb, így zsinórban nyolcadik alkalommal nyert a katalán futamon, ami karrierje 76. sikere a sorozatban.

A 38 esztendős francia már 40 másodperccel is vezetett az ötödik szakasz után, ám Jari-Matti Latvala az utolsó etapokon remekelt – gumiválasztása is jobb volt Loebénél –, így hét másodpercre megközelítette a kilencszeres bajnokot, ám megelőzni nem tudta. A finn pilóta bosszús lehet gyenge rajtja miatt, pénteken értékes másodperceket veszített, ami meglátszott a végelszámolásnál.

Mads Östberg és Ott Tanak is brillírozott a pénteki esőben, előbbi még az élen várhatta a szombati folytatást – utóbbi később kiesett –, ám jelentősen visszaesett, így végül a negyedik helyen zárt – az időfutamokon is remeklő és a második helyet begyűjtő Latvala így a vb-pontversenyben is megelőzte a norvégot, aki a Citroënnél szeretne versenyezni a következő idényben.

Petter Solber, Dani Sordo, Chris Atkinson, Thierry Neuville és Jevgenyij Novikov is bukott az első napon.

 

RALI-VILÁGBAJNOKSÁG
SPANYOL RALI
1. Sébastien Loeb francia Citroën 4:14.29 óra
2. Jari-Matti Latvala finn Ford +0.7
3. Mikko Hirvonen finn Citroën +1.46
A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Sébastien Loeb 270 pont
2. Mikko Hirvonen 213
3. Jari-Matti Latvala 154
4. Mads Östberg 149
5. Petter Solberg 124
6. Jevgenyij Novikov 88

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik