MTI 2020.08.05 12:24

Salakmotor: légpalánkrendszert avattak a Gázvezeték utcában

Az idén ötvenéves debreceni salakmotor-stadion biztonságának növelése érdekében a két kanyarívet övező légpalánkrendszert telepítettek a létesítményben. A biztonsági palánkokat szerdán sajtótájékoztatón helyezték üzembe Debrecenben.

Légpalánkrendszert telepítettek, sajtótájékoztatót tartottak (Fotók: Matey István/Hajdú-Bihari Napló)

 

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester emlékeztetett: a salakmotorozásnak nagy hagyománya van a városban, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy tavalyi költségvetéséből 40 millió forinttal támogatja a stadion korszerűsítését.

A támogatás segítségével a múlt évben megtörtént a korábbinál gyorsabb versenyzési sebességet lehetővé tevő pályaív kialakítása, a pálya talajának rekonstrukciója, az egyenes szakaszokon modern palánkrendszer felépítése, a lelátókon új műanyagszékek elhelyezése – sorolta az alpolgármester.

Hozzátette: annak érdekében, hogy nemzetközi versenyeket rendezhessenek Debrecenben, szükség volt a legmagasabb nemzetközi minősítéssel rendelkező, a két kanyarívet övező légpalánkrendszer telepítésére, amit 90 százalékban, 15 millió forinttal támogatott az önkormányzat.

 

A pályáért felelős Tihanyi Sándor világbajnoki bronzérmes korábbi salakmotor-versenyző azt mondta: az angol gyártmányú, itthon és a környező országokban egyedülálló új légpalánkrendszer anyagában és kivitelezésében is erősebb, 30 százalékkal nagyobb méretű és 20 százalékkal nagyobb erejű becsapódást képes tompítani, mint a korábbi típus.

Baráth Norbert, a debreceni salakmotor-stadiont üzemeltető Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: az idén 50 éves pályán öt versenyt terveztek, de a járványhelyzet miatt három nemzetközi eseményt, köztük a felnőtt Európa-bajnokság elődöntőjét kénytelenek voltak törölni.

Jelenleg a 45. Debrecen Nagydíjra készülnek, amit a tervek szerint augusztus 20-án több mint tíz ország versenyzőinek részvételével rendeznek meg a Gázvezeték utcai pályán, amelynek a névadó ceremóniáját is akkor tartják.

Érdekességként említette, hogy az augusztus 20-ai versenyre a 30 éve világbajnoki bronzérmet szerző Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor meglepetésfutamával is készülnek.

Baráth Norbert reményei szerint ugyancsak megtartják az október 23-ra tervezett magyar bajnoki futamot is a több mint 4100 nézőt befogadni képes debreceni salakmotor-stadionban.

 

 

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.

2020.07.25 19:35:06

Egyéb autó-motor MTI

„Következik a mentés, az pedig később derül ki, hogy vasárnap tudjuk-e folytatni a versenyt Super Rallye-ban.”

2020.07.16 17:33:47

Egyéb autó-motor BACSKAI JÁNOS

Mégis lesz Európa-bajnokság hazánkban, mégpedig Nagyhalászban, előtte megrendezik a hét nemzet kupáját.

2020.07.11 07:00:07

Egyéb autó-motor K. T. I.

Toplista: 30–21. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját.