Rali: Vinczéék győztek, és növelték előnyüket az összetettben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 18:11
A Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős nyerte meg a vasárnap véget ért Ózd-ralit, és növelte előnyét az összetett pontverseny élén.

A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével versenyző duó az országos bajnokság ötödik futamán a negyedik sikerét aratta, és mivel közvetlen üldözőik közül többen sem tudták befejezni a viadalt, Vinczéék nagy lépést tettek a bajnoki cím megnyerése felé.

Az összetettben második Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) páros, valamint a Shell Helix Ultra csapatának kettőse, a pontversenyben eddig harmadik Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) duó sem szerzett pontot az Ózd és Salgótarján környékén rendezett viadalon. Baloghék a versenyt megelőző teszten szenvedtek balesetet, így el sem tudtak indulni a futamon, Turánék pedig műszaki hiba miatt már szombaton feladni kényszerültek az Ózd-ralit.

A címvédő Hadik András – Deák Attila navigátorral az oldalán – kiváló versenyt futott és második lett a Ford Fiesta R5-össel Vinczéék mögött, míg a Velenczei Ádám, Zsiros Gábor páros (Citroen C3 R5) a harmadik helyen fejezte be a futamot.

Az országos bajnokság októberben a Mecsek-ralival folytatódik, az utolsó versenyt november elején rendezik Nyíregyházán és környékén az Európa-bajnoki (ERC) futammal együtt.

ÓZD-RALI (14 GYORSASÁGI SZAKASZ, 138.37 KM)
1. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:03:09.8 óra
2. Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5) 19.6 másodperc hátrány
3. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5) 23 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik