Rali-vb: Loeb dominált Trierben, Fortuna is vele volt

Vágólapra másolva!
2012.08.26. 15:11
null
Sébastien Loeb kilencedszer nyerte meg a Német ralit
Címkék
Sébastien Loeb ismét ellentmondást nem tűrően diadalmaskodott a rali-vb (WRC) németországi versenyén. A Citroën világbajnok pilótája zsinórban az ötödik sikerét aratta, így az idei hetedik futamgyőzelmét könyvelhette el - Németországban pedig már kilencedszer nyert pályafutása során.

 

Loeb kiválóan versenyzett Trierben, s a szerencse is mellé állt, ugyanis szombat reggel egy kis eső lepte meg a mezőnyt, ami hibára kényszerítette a vetélytársakat. Loeb kétperces előnyt szedett össze, majd a trieri gyorsaságin is mindenkit faképnél hagyott, így magabiztosan nyerte meg a Német ralit.

"Nehéz versenyen vagyunk túl, extrém körülmények voltak, amelyek megnehezítették a gumiválasztást - nyilatkozta Sébastien Loeb. – Szerencsére jól ment minden, az autó tökéletes volt, én pedig nem hibáztam. A gyorsasági szakasz megnyerése azt jelenti, hogy tökéletes volt a hétvégém. A szurkolóktól is rengeteg támogatást kaptam."

Jari-Matti Latvalának némi pályán kívüli gondja akadt, ám ezt megoldva a második helyen végzett Loeb mögött (2:00.1 perces hátránnyal). A Ford pilótája mögött Mikko Hirvonen lett a harmadik.

Latvala csapattársa, Petter Solberg jól versenyzett, ám a híres Panzerplatténél bukott szombaton, így sok időt veszített. Thierry Neuville és Dani Sordo sokáig harcban álltak a dobogós helyekért, ám végül mindketten lemaradtak. Az észt Ott Tänak pályafutása első WRC-szakaszgyőzelmét aratta a Panzerplatténél.

Az újonc Chris Atkinson meglepetésre az ötödik helyen zárt a Motorsport Italia csapat Minijével.

A szombati napot a 22. helyen záró ifj. Érdi Tibor az utolsó előtti szakaszon Mitsubishije műszaki hibája miatt feladta a versenyt.

WRC
NÉMET RALI
1. Sébastien Loeb Citroën 3:41:52.4 óra
2. Jari-Matti Latvala Ford +2:00.1 p h.
3. Mikko Hirvonen Citroën +2:31.4
4. Mads Östberg Ford +3:24.4
5. Chris Atkinson Mini +9:10.4
6. Sebastien Ogier Skoda +9:50.8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik