MTI 2020.04.08 11:44 Frissítve: 2020.04.08 13:44

Rali: Turán Frigyes csalódott, de elfogadja a kialakult helyzetet

Turán Frigyes Európa-bajnoki futamgyőztes raliversenyző optimistán készül a folytatásra és abban bízik, hogy júniusban elkezdődhet az országos bajnokság, de az eddig elmaradt két futam „minden egyes kilométere és tesztje″ hiányzik neki.

 

A tavaly novemberben rendezett nyíregyházi Eb-futamon győztes autóversenyző az MTI-nek azt mondta, reménykedik abban, hogy világszerte hamarosan megoldódik a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzet, és a gazdaságnak is sikerül talpon maradnia.

„Szerencsések vagyunk, mert a támogatóinknak fontos a velünk való együttműködés, de ha a válságban a cégek a túlélésért küzdenek, akkor nem elvárható, hogy az autósport legyen a középpontban″ – nyilatkozta Turán, aki szerint ha sokáig elhúzódik a jelenlegi állapot, akkor nekik is számolniuk kell kisebb pénzügyi kieséssel.

Ha az országos bajnokság csak a nyáron, vagy annak a végén tudna elindulni, Turánék a rövidített versenynaptárból adódó szorosabb programot is vállalnák, akár a háromhetente sorra kerülő futamokkal is.

„Egy ütőképes autóval és lelkes partnerekkel vágtunk neki ennek az évnek, hiányoznak a futamok, Eger és Miskolc is, emiatt csalódottak vagyunk, de elfogadjuk a kialakult helyzetet″ – mondta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője, aki navigátorával, Bagaméri Lászlóval együtt március elején jelentette be, hogy az idén egy Volkswagen Polo GTI R5-össel indul a rali ob-n.

Turán hozzátette, jelenleg nekik sem maradt más választásuk, minthogy az otthoni edzéslehetőségeket kihasználva tartsák magukat formában a bajnokság rajtjáig.

„Sokat sportolok itthon, és az előírásokat maximálisan betartva a lakóhelyem környékén rendszeresen kerékpározom is″ – mondta.

A nyolcfutamosra tervezett ob első két viadala elmaradt, a következő verseny május 22-24-én az Ózd-Salgó rali lenne.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?