HIRDETÉS
HIRDETÉS
T. A. 2017.11.04 20:41 Frissítve: 2017.11.05 01:59

Rali: tizedmásodpercekre menő csata zajlik Egerben

Tizedmásodpercekre menő csata zajlik az Eger ralin, ahol eddig Vincze Ferenc viszi a prímet.

HIRDETÉS
Vincze Ferenc és Bazsó Attila a kilencből hat gyorsaságit megnyert szombaton (Fotó: Rallye Évkönyv 2017/Szabó-Jilek Ádám)

 

A kilenc közül hat gyorsaságit megnyert a Vincze Ferenc, Bazsó Attila kettős, s vezet az Eger rali első napja után, amelyen nehezítő körülményként három szakaszt sötétben teljesített a mezőny. A fiatal pilóta megtiszteltetésnek érzi, hogy az egyes rajtszámot viselheti ezen a versenyen (a bajnoki címet az előző futamon megszerző Herczig Norbert és a második Hadik András nem állt rajthoz), ám túlságosan azért nem illetődött meg tőle – mint az az eredményekből is kiderül. Végig fegyelmezetten autózott, s a tőle megszokott, nyers őszinteséggel értékelt a szakaszok végén.

Volt, amelyikkel elégedett volt („Ebben nem volt több...”), s természetesen akadt olyan, melynek végén arra panaszkodott, hogy elkövetett néhány apróbb hibát. Tizedmásodpercekre menő csatát vívott egész nap az első három szakaszt megnyerő Turán Frigyessel, és a 11.9 másodperces nap végi előnye sok mindennek nevezhető, de megnyugtatónak semmiképpen. Főleg mivel Turán kőkemény ellenfél, s ezzel Vincze is tökéletesen tisztában van.

Vincze Ferenc és Bazsó Attila a kilencből hat gyorsaságit megnyert szombaton (Fotó: Rallye Évkönyv 2017/Szabó-Jilek Ádám)

 

S ehhez jön még, hogy nem csupán egymásra kell figyelniük, hiszen az idén futamot is nyerő Ranga Péter ott lohol a nyomukban – ő is fél percen, vagyis lőtávolon belül van. Ha az első kettő hibázik, ő biztosan megragadja a lehetőséget.

A versenynap krónikájához tartozik, hogy egy szakaszt, a hetediket törölni kellett a másodosztály versenyzői számára (az első osztály már rendben végigment rajta), méghozzá szurkolói rendbontás miatt. („Hideg volt, kellett a védőital” – fogalmazott valaki találóan, de a lényeg, hogy a rendőröknek kellett intézkedniük.)

EGER RALI, AZ OB 7. FUTAMA
Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után: 1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (S-Motorsport, Skoda Fabia R5) 37:01.0, 2. Turán, Farnadi (Turán Motorsport, Ford Fiesta R5) 11.9 másodperc hátrány, 3. Ranga P., Szőke (Ranga Motorsport, Skoda Fabia R5) 28.8 mp h.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

2018.05.12 11:38:11

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Tarquini az első futamon kiesett, a másodikon nem indult, Muller vezeti a vk-pontversenyt.

2018.04.28 10:34:17

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A WTCR-ben a hétvégén háromból két versenyen dobogóra állna a Hungaroringen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS