Rali: tizedmásodpercekre menő csata zajlik Egerben

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2017.11.04. 20:41
null
Vincze Ferenc és Bazsó Attila a kilencből hat gyorsaságit megnyert szombaton (Fotó: Rallye Évkönyv 2017/Szabó-Jilek Ádám)
Tizedmásodpercekre menő csata zajlik az Eger ralin, ahol eddig Vincze Ferenc viszi a prímet.

 

A kilenc közül hat gyorsaságit megnyert a Vincze Ferenc, Bazsó Attila kettős, s vezet az Eger rali első napja után, amelyen nehezítő körülményként három szakaszt sötétben teljesített a mezőny. A fiatal pilóta megtiszteltetésnek érzi, hogy az egyes rajtszámot viselheti ezen a versenyen (a bajnoki címet az előző futamon megszerző Herczig Norbert és a második Hadik András nem állt rajthoz), ám túlságosan azért nem illetődött meg tőle – mint az az eredményekből is kiderül. Végig fegyelmezetten autózott, s a tőle megszokott, nyers őszinteséggel értékelt a szakaszok végén.

Volt, amelyikkel elégedett volt („Ebben nem volt több...”), s természetesen akadt olyan, melynek végén arra panaszkodott, hogy elkövetett néhány apróbb hibát. Tizedmásodpercekre menő csatát vívott egész nap az első három szakaszt megnyerő Turán Frigyessel, és a 11.9 másodperces nap végi előnye sok mindennek nevezhető, de megnyugtatónak semmiképpen. Főleg mivel Turán kőkemény ellenfél, s ezzel Vincze is tökéletesen tisztában van.

Vincze Ferenc és Bazsó Attila a kilencből hat gyorsaságit megnyert szombaton (Fotó: Rallye Évkönyv 2017/Szabó-Jilek Ádám)
Vincze Ferenc és Bazsó Attila a kilencből hat gyorsaságit megnyert szombaton (Fotó: Rallye Évkönyv 2017/Szabó-Jilek Ádám)

 

S ehhez jön még, hogy nem csupán egymásra kell figyelniük, hiszen az idén futamot is nyerő Ranga Péter ott lohol a nyomukban – ő is fél percen, vagyis lőtávolon belül van. Ha az első kettő hibázik, ő biztosan megragadja a lehetőséget.

A versenynap krónikájához tartozik, hogy egy szakaszt, a hetediket törölni kellett a másodosztály versenyzői számára (az első osztály már rendben végigment rajta), méghozzá szurkolói rendbontás miatt. („Hideg volt, kellett a védőital” – fogalmazott valaki találóan, de a lényeg, hogy a rendőröknek kellett intézkedniük.)

EGER RALI, AZ OB 7. FUTAMA
Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után: 1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (S-Motorsport, Skoda Fabia R5) 37:01.0, 2. Turán, Farnadi (Turán Motorsport, Ford Fiesta R5) 11.9 másodperc hátrány, 3. Ranga P., Szőke (Ranga Motorsport, Skoda Fabia R5) 28.8 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik