Rali: Ogier sorozatban harmadik győzelmét aratta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 17:45
null
Ogier Portugáliában is száguldott, mindenkit maga mögé utasított (Fotó: autosport.com)
A Portugál Ralin sem talált legyőzőre Sébastien Ogier, a Volkswagen francia pilótája sorozatban harmadik győzelmét aratta a 2013-as szezonban, amivel magabiztosan vezet összetettben. A második helyre Mikko Hirvonen jött be Portugáliában, a harmadik Ogier csapattársa, Jari-Matti latvala lett.

 

 

Ogier zsinórban harmadik győzelmét aratta a 2013-as idényben. A portugál verseny első két napján Mads Östberg és Dani Sordo is megszorongatta a Volkswagen francia pilótáját. Sordo azonban bukott a szombati nyitó szakaszon, így kiszállt a győzelemért vívott harcból. A spanyol pilóta és segítője, Marc Marti sem sérült meg a borulás során.

A Volkswagen franciája – aki vasárnap kisebb technikai problémát küzdött le – mögött Mikko Hirvonen haladt a második helyen, míg Jari-Matti Latvala a harmadikon. A volkswagenes finnek azonban súlyos váltógondja akadt, ami miatt majd' másfél percet vesztegelt, így nem tudott közelebb zárkózni Hirvonenhez, a harmadik helyet azonban ígyis megszerezte, először állhatott dobogóra a Volkswagen színeiben.

A negyedik pozíciót Jevgenyij Novikov szerezte meg, akinek fordos csapattársa, Östberg végül a nyolcadik helyen zárt.

Ogier Portugáliában is tarolt, a Power Stage megnyerésével begyűjtötte a három bónuszpontot is. Östberg két pluszponttal gyarapodott, Latvala eggyel.


RALI-VB, PORTUGÁL RALI
1. Sébastien Ogier (Volkswagen) 4:07.38 óra
2. Mikko Hirvonen (Citroën) +58.2 másodperc
3. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) +4.04

A VB-PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Ogier 102 pont
2. Hirvonen 48 pont
3. Sébastien Loeb 43 pont
4. Mads Östberg 32 pont
5. Jari-Matti Latvala 31 pont
6. Dani Sordo 27 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik