T. A. 2019.03.31 18:52 Frissítve: 2019.03.31 19:51

Rali ob: Vincze végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt

A Vincze Ferenc, Igor Bacigal kettős nyerte a vasárnap befejeződött Eger-ralit, az országos bajnokság szezonnyitó futamát.

 

A Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős nyerte az idénynyitót (Fotó: Szabó-Jilek Ádám)

A bajnoki címre hajt, és elég vagány, hogy ki is mondja. Persze, azt is tudja, vele együtt a mezőny jó néhány tagja száll harcba eséllyel ugyanezért a célért. Az első lépés azonban neki sikerült a legjobban: Vincze Ferenc megnyerte az Eger ralit. Méghozzá úgy, hogy egyetlen túlcsúszástól eltekintve (amelyet a kézifék hibája okozott) semmi gondja sem volt, sőt, ha nagyon kellett volna, még tudott volna gyorsulni.

„Nyerni jöttünk Egerbe, de nem voltunk egyedül ezzel... – mondta Vincze. – Remek csatát vívtunk Turán Fricivel, de szerencsére egy túlcsúszást leszámítva nem hibáztunk. A gyorsasági szakaszok nagy részét megnyertük, csak az erdőgazdasági úton kijelölt pályán spóroltunk, mert azon könnyű lett volna tönkretenni az autót. Annak örülök a legjobban, hogy már egy-két szakasz után láttam, megvan a tempónk a győzelemhez, sőt, ha kellett volna, rá tudtunk volna tenni még egy lapáttal.”

A második helyen érkező Turán Frigyes, Bagaméri László kettősnek sincs miért szomorkodnia, hiszen egyetlen pillanatra sem hagyta fellélegezni Vinczét, folyamatosan nyomás alatt tartotta, készen állva arra, hogy ha a fiatal Skoda-pilóta hibázik, az élre álljon. Végül 8.8 másodperc maradt a különbség kettejük között, ami izgalmas folytatást ígér. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Balogh János, Holczer Dániel páros pezsgőzhetett: a pilóta úgy nyilatkozott a verseny végén, hogy nagyon jó kis alapot raktak le – erre lehet majd építkezni a következő futamokon.

A bajnoki címvédő (szombaton technikai hiba miatt kieső) Hadik András vasárnap visszaállt a versenybe, mert bár pontszerző helyre nem volt esélye, az utolsó szakaszt, vagyis a power stage-en legjobban szereplő párosoknak plusz pontok járnak, s mivel ott Vincze mögött második lett, legalább nem ment haza üres kézzel.

Folytatás négy hét múlva, Miskolcon!

CREDOBUS EGER RALI, AZ OB 1. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Vincze Ferenc, Igor Bacigal (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 1:20:01.2, 2. Turán, Bagaméri (Turán Motorsport, Ford Fiesta R5) 8.8 másodperc hátrány, 3. Balogh, Holczer (Energy RT, Skoda Fabia R5) 1:08.7 p h.

2019.08.11 22:25:47

Egyéb autó-motor L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.07.09 21:13:28

Egyéb autó-motor T. A.

A Hungaroring Classic különleges autóverseny a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek autócsodáival. (x)

2019.07.07 16:13:46

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Nem csupán a héttagú szakmai zsűri döntése alapján hirdetnek győztest, hanem a közönség szavazatai alapján is. (x)

2019.07.08 20:56:39

Egyéb autó-motor T. A.

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)

2019.07.06 15:41:34

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Hungaroring Classic – a benzingőz bűvöletében élők számára ünnep lesz ez a hétvége. (x)