T. A. 2019.03.31 18:52 Frissítve: 2019.03.31 19:51

Rali ob: Vincze végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt

A Vincze Ferenc, Igor Bacigal kettős nyerte a vasárnap befejeződött Eger-ralit, az országos bajnokság szezonnyitó futamát.

 

A Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős nyerte az idénynyitót (Fotó: Szabó-Jilek Ádám)

A bajnoki címre hajt, és elég vagány, hogy ki is mondja. Persze, azt is tudja, vele együtt a mezőny jó néhány tagja száll harcba eséllyel ugyanezért a célért. Az első lépés azonban neki sikerült a legjobban: Vincze Ferenc megnyerte az Eger ralit. Méghozzá úgy, hogy egyetlen túlcsúszástól eltekintve (amelyet a kézifék hibája okozott) semmi gondja sem volt, sőt, ha nagyon kellett volna, még tudott volna gyorsulni.

„Nyerni jöttünk Egerbe, de nem voltunk egyedül ezzel... – mondta Vincze. – Remek csatát vívtunk Turán Fricivel, de szerencsére egy túlcsúszást leszámítva nem hibáztunk. A gyorsasági szakaszok nagy részét megnyertük, csak az erdőgazdasági úton kijelölt pályán spóroltunk, mert azon könnyű lett volna tönkretenni az autót. Annak örülök a legjobban, hogy már egy-két szakasz után láttam, megvan a tempónk a győzelemhez, sőt, ha kellett volna, rá tudtunk volna tenni még egy lapáttal.”

A második helyen érkező Turán Frigyes, Bagaméri László kettősnek sincs miért szomorkodnia, hiszen egyetlen pillanatra sem hagyta fellélegezni Vinczét, folyamatosan nyomás alatt tartotta, készen állva arra, hogy ha a fiatal Skoda-pilóta hibázik, az élre álljon. Végül 8.8 másodperc maradt a különbség kettejük között, ami izgalmas folytatást ígér. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Balogh János, Holczer Dániel páros pezsgőzhetett: a pilóta úgy nyilatkozott a verseny végén, hogy nagyon jó kis alapot raktak le – erre lehet majd építkezni a következő futamokon.

A bajnoki címvédő (szombaton technikai hiba miatt kieső) Hadik András vasárnap visszaállt a versenybe, mert bár pontszerző helyre nem volt esélye, az utolsó szakaszt, vagyis a power stage-en legjobban szereplő párosoknak plusz pontok járnak, s mivel ott Vincze mögött második lett, legalább nem ment haza üres kézzel.

Folytatás négy hét múlva, Miskolcon!

CREDOBUS EGER RALI, AZ OB 1. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Vincze Ferenc, Igor Bacigal (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 1:20:01.2, 2. Turán, Bagaméri (Turán Motorsport, Ford Fiesta R5) 8.8 másodperc hátrány, 3. Balogh, Holczer (Energy RT, Skoda Fabia R5) 1:08.7 p h.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.

2019.12.23 13:21:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

NS-KARÁCSONY. Az első, ahol felvetődik a kérdés: vajon ha eljön az ideje, engedjék motorra ülni a gyereket?

2019.12.20 14:50:22

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

Izgalmakból 2019-ben sem volt hiány a nemzetközi autósportban. Íme, az év legfontosabb történései.

2019.12.18 17:20:09

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Zengő Motorsportot sokan a WTCC és WTCR világából ismerik, sok ismert versenyzőt nevelt már fel. (x)

2019.12.16 07:37:08

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A harmadik verseny rajtja előtt egy lyukas garast sem adott volna azért, hogy övé lesz a bajnoki cím.