Rali ob: Kazár Miklós nyerte meg az Arad-ralit, de kizárták

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.08.18. 19:14
Kizárták az Arad-ralit megnyerő Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettőst (a korábbi vb-menő francia Francois Delecour óvása nyomán – a verseny lebonyolításának akadályozása miatt), így az országos bajnokság negyedik futamán a Bútor Róbert, Tóth Imre kettős zsebelte be a legtöbb pontot. Kazárék fellebbezhetnek.

„A hatodik gyorsaságin Botka Dávid navigátora ott állt a pálya szélén, és integetett, álljunk meg, mert keresztben áll az autójuk az úton. Megálltunk, majd megállítottuk a mögöttünk érkezőket. Delecour viszont állította, Botka nem is volt útban, mi előnyt akartunk kovácsolni, ami nem igaz. Ha nem állítjuk meg, egy kanyarral később totálkárt csinált volna" – mondta Kazár.

Az ügy pikantériája, hogy addig Kazár vezetett a nemzetközi értékelésben is, utána viszont (mivel a legnagyobb hazai ellenfelek közül kiesett Herczig Norbert és Botka Dávid is) már nem sietett, úgyhogy a hepciáskodó Delecour ráadásul még meg is nyerte az abszolútot.

Az országos bajnokság ötödik, egyben utolsó versenyét, a Baranya-kupát szeptember 8-án és 9-én bonyolítják le Komló térségében.

RALI OB
ARAD-RALI, AZ ÉLCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Kazár Miklós (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:18:51.8 ó
2. Bútor Róbert (Mitsubishi Lancer EVO X R4) 1:21.7 perc hátrány
3. Balogh János (Mitsubishi Lancer EVO IX) 3:52.7 p h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik