Rali: korán eldőlt, Ogier hazájában lett világbajnok!

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 19:58
null
Ogier hazájában ünnepelhette első vb-címét (Fotó: Reuters)
Sébastien Ogier megnyerte a 2013-as rali-világbajnokságot! A Volkswagen pilótája ugyan csak harmadik lett a Francia rali csütörtöki nyitó szakaszán – amely Power Stage lett, így a győztesnek három bónuszpont járt –, ám Dani Sordo sikere azt jelentette, hogy Thierry Neuville már nem érheti be pontszámban Ogiert az összetettben.

 

A strasbourgi 4.55 kilométeres szakasz Power Stage lett, így a győztesnek három pont járt. Ogier hazája versenye előtt 83 ponttal vezetett az összetettben Thierry Neuville előtt, akinek meg kellett volna nyernie a strasbourgi etapot ahhoz, hogy életben tartsa világbajnoki reményeit. Ez azonban nem jött össze a belgának, ugyani Dani Sordo volt a leggyorsabb, ami azt jelentette, Ogier világbajnok lett!

A Citroënnel versenyző spanyol 0.7 másodperccel előzte meg Neuville-t, a belga pedig 0.1 másodpercet adott Ogiernek a kiélezett strasbourgi utcai szakaszon. Az utolsó WRC-versenyén rajthoz álló kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb a hetedik helyen zárt.

„Nagyon boldog vagyok – mondta a csütörtöki szakasz után a 29 éves francia pilóta, Sébastien Ogier. – Az etap előtt bizonytalan voltam, hogy sikerül-e, de idejöttünk és megcsináltuk."

Ogier és navigátora, Julien Ingrassia ünnepelt Strasbourgban, és Loeb rendkívül sportszerűen az elsők között gratulált honfitársának.

A jó formába lendülő Sordo – aki megnyerte a Német ralit nemrégiben – vezet egyébként a Francia ralin Neuville és Ogier előtt, a negyedik helyen Mikko Hirvonen áll, megelőzve Andreas Mikkelsent és Jari-Matti Latvalát.

A franciaországi viadal pénteken reggel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik