nemzetisport.hu 2019.09.17 12:19 Frissítve: 2019.09.17 13:21

Rali: a „Marson” indulnak versenyen Szalayék

Baja a Marson – így vezetik fel a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupafutamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

 

Szalayék különleges helyszínen versenyezhetnek (Fotó: Opel Dakar Team)

A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a Mars-járót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy bár a csapat eltöltött jó néhány hónapot a Vadi Rumban, arról egyelőre nincs elképzelése, milyen lesz itt versenyezni.

Új országot fedezünk fel, ami mindig izgalmas, igaz, Jordánia csak a versenyzés szempontjából jelent majd újdonságot, hiszen itt forgatták a Mentőexpedíció című filmet, amelyen csapatunk szervizelte a Mars-járót, amit Matt Damonnak épített – mondta Szalay Balázs. – A különleges rovert kombájn alapra építettük pontos, 3D-s tervek alapján – a stúdió a NASA Hold-járós terveit alakította át, s azt adta ide nekünk. Az volt az elvárás, hogy menjen a homokban, de az teljesen ránk volt bízva, hogy miként. Két hónap alatt már működött – a fóti homokbányában próbáltuk ki először –, három hónap alatt pedig teljesen kész lett. Úgy volt, hogy a forgatás után visszakapjuk, de a rendező végül eladta a jordán királynak, úgyhogy talán most újra láthatjuk. Persze nem ez lesz a fókuszban, hanem maga a verseny, amely jó kombinációja lesz a sivatagi viadalnak és a sprint világkupának.

A Baja a Marson egy rövid, három kilométeres szuperspeciál szakasszal kezdődik Akabában csütörtök este, pénteken és szombaton pedig a mezőny a „lovak közé csap”, és két vérbeli versenynapot teljesít.

2020.05.20 09:23:18

Egyéb autó-motor K. J.

Id. Reisz János, a motoros legenda még 85 évesen is 200 kilométer per órás sebességgel száguldott.

2020.03.16 21:54:16

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Hyundaijal hosszabbító magyar versenyző egyelőre nem tudja, mikor kezdődhet el az idei WTCR-sorozat.

2020.03.08 21:58:19

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT (Katar)

Albert Arenas tökéletes utolsó köre a Moto3-ban, könnyes pillanatok a Moto2-ben.

2020.01.01 19:24:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Michelisz Norbert a szimulátoros versenyektől a túraautó-világkupa bajnoki címéig.