Peches versenyek, de remek hangulat Baján

Vágólapra másolva!
2011.07.04. 15:42
null
Kifogástalan motorcsónakversenyeknek adott otthont Baja (Fotó: Vő Racing Team)
Címkék
Nagyon magas színvonalon rendezték meg szombaton és vasárnap Baján a motorcsónakosok Axiál Magyar Nagydíját. Sajnos a szombati erős szél és az eső felborította az előzetes menetrendet, ettől függetlenül kiválóan sikerült a hétvége. Az osztrák licenccel versenyző Havas Attila a második helyen zárta az 500-asok versenyét.

A Vő Racing Team első embere, Vő András összességében elégedett volt a hétvégével, bár a magyar versenyzőket nem kerülte el a balszerencse. „Jónak értékelem a hétvégét, bár az eredmények nem ezt mutatják – mondta Vő András. – A százhuszonötös kategóriában azt mondtuk előzetesen, hogy ha bekerülünk az első hatba, az már jó eredmény. Kornél fiam az ötödik lett, tehát nem panaszkodhatunk. Lehetőségeinkhez képest jól teljesítettünk. A következő, németországi viadalra már új fejlesztések is a rendelkezésünkre állnak, így továbbléphetünk.”

„A kettőszázötvenesek versenye viszont csalódás. Voltak új fejlesztéseink, a tesztek remek eredményeket mutattak, de a verseny borzalmasan alakult. A hetedik helyen végző Bodor Péter folyamatosan technikai problémákkal küszködött, és az utolsó futamon már nem is indult el, mert egyszerűen nem volt értelme.”

„Az ötszázasoknál Hencz Robit az első háromba vártuk, az utolsó futamban volt is erre esélye, de sajnos hihetetlen pechje volt. Az egyik kanyarban az éllovas Marian Jungot üldöző Havas Attila rosszul fordult, ennek következtében Robi leszakadt vetélytársától, Mauro Bacchitól. Ezután már nem tudta behozni lemaradását az olasszal szemben, az övé lett összesítésben a harmadik hely.”

A Vő Racing Team azért nem búslakodott teljesen, mert rendkívüli körülmények között megnyerték a fair play díjat. Ezt az elismerést elvileg egyéneknek szokás odaítélni, ám a nemzetközi zsűri zárt ülésen, teljes titokban úgy döntött, hogy a kiváló rendezés, a magas színvonalú ellátás (étkezés, mentők, műszaki szolgálat) okán a főszervező Vő Racing Team kapja a díjat.

A külföldi csapatok pilótái ezzel összhangban kijelentették, hogy nagyszerűen érezték magukat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eredményhirdetés után nem mentek haza, hanem egy össznépi buli keretében hajnalig mulattak. „Ez is fontos szempont a számunkra” – jelentette ki Vő András.

MOTORCSÓNAK, AXIÁL MAGYAR NAGYDÍJ, BAJA

125-ösök, 1. futam

125-ösök, 3. futam

125-ösök, 4. futam


250-esek, 1. futam

250-esek, 2. futam


250-esek, 3. futam


250-esek, 4. futam


500-asok, 1. futam


500-asok, 2. futam


500-asok, 3. futam


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik