HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.04 15:42 Frissítve: 2014.03.21 01:34

Peches versenyek, de remek hangulat Baján

Nagyon magas színvonalon rendezték meg szombaton és vasárnap Baján a motorcsónakosok Axiál Magyar Nagydíját. Sajnos a szombati erős szél és az eső felborította az előzetes menetrendet, ettől függetlenül kiválóan sikerült a hétvége. Az osztrák licenccel versenyző Havas Attila a második helyen zárta az 500-asok versenyét.

HIRDETÉS

 

Kifogástalan motorcsónakversenyeknek adott otthont Baja (Fotó: Vő Racing Team)

 

A Vő Racing Team első embere, Vő András összességében elégedett volt a hétvégével, bár a magyar versenyzőket nem kerülte el a balszerencse. „Jónak értékelem a hétvégét, bár az eredmények nem ezt mutatják – mondta Vő András. – A százhuszonötös kategóriában azt mondtuk előzetesen, hogy ha bekerülünk az első hatba, az már jó eredmény. Kornél fiam az ötödik lett, tehát nem panaszkodhatunk. Lehetőségeinkhez képest jól teljesítettünk. A következő, németországi viadalra már új fejlesztések is a rendelkezésünkre állnak, így továbbléphetünk.”

„A kettőszázötvenesek versenye viszont csalódás. Voltak új fejlesztéseink, a tesztek remek eredményeket mutattak, de a verseny borzalmasan alakult. A hetedik helyen végző Bodor Péter folyamatosan technikai problémákkal küszködött, és az utolsó futamon már nem is indult el, mert egyszerűen nem volt értelme.”

„Az ötszázasoknál Hencz Robit az első háromba vártuk, az utolsó futamban volt is erre esélye, de sajnos hihetetlen pechje volt. Az egyik kanyarban az éllovas Marian Jungot üldöző Havas Attila rosszul fordult, ennek következtében Robi leszakadt vetélytársától, Mauro Bacchitól. Ezután már nem tudta behozni lemaradását az olasszal szemben, az övé lett összesítésben a harmadik hely.”

A Vő Racing Team azért nem búslakodott teljesen, mert rendkívüli körülmények között megnyerték a fair play díjat. Ezt az elismerést elvileg egyéneknek szokás odaítélni, ám a nemzetközi zsűri zárt ülésen, teljes titokban úgy döntött, hogy a kiváló rendezés, a magas színvonalú ellátás (étkezés, mentők, műszaki szolgálat) okán a főszervező Vő Racing Team kapja a díjat.

A külföldi csapatok pilótái ezzel összhangban kijelentették, hogy nagyszerűen érezték magukat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eredményhirdetés után nem mentek haza, hanem egy össznépi buli keretében hajnalig mulattak. „Ez is fontos szempont a számunkra” – jelentette ki Vő András.

 MOTORCSÓNAK, AXIÁL MAGYAR NAGYDÍJ, BAJA

 

125-ösök, 1. futam

 

 

 

125-ösök, 3. futam

 

 

 

 125-ösök, 4. futam

 


 

 250-esek, 1. futam

 

 

 

250-esek, 2. futam

 


 

250-esek, 3. futam

 


 

250-esek, 4. futam

 


 

500-asok, 1. futam

 


 

500-asok, 2. futam

 


 

500-asok, 3. futam

 


 

 

 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)

2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS