Ogier történelmi sikere, Loeb csak „nyomozta” honfitársát

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 15:45
null
Ogier győzelemre vezette a Volkswagent Svédországban (Fotó: Reuters)
Sébastien Ogier győzött a ralivilágbajnokság második versenyén, Svédországban. A Volkswagen első WRC-sikerét begyűjtő francia pilóta honfitársát, Sébastien Loeböt utasította maga mögé, aki kitartóan küzdött, de nem tudta megelőzni Ogier-t. A harmadik helyen a norvég Mads Östberg zárt. Ogier sikerével a második nem észak-európai versenyző lett (Loeb 2004-es győzelme után), aki győzni tudott a Svéd Ralin.

 

 

Ogier a Svéd Rali első napján félperces előnyre tett szert, Loeb azonban végig nyomás alatt tartotta honfitársát, egyre közelebb került hozzá. A Volkswagen pilótája azonban „állta a sarat”, pontosabban a havat, rögtön az első vasárnapi szakaszon növelte előnyét, majd a Finnskogen etapon a kilencszeres világbajnok hibázott, így tovább nőtt Ogier előnye, aki a power stage-et is megnyerte, így a maximálisan begyűjthető 28 pontot megszerezte, ezzel élre állt a világbajnoki összetettben is.

Ogier sikerével a második pilóta lett Loeb után, aki nem észak-európai versenyzőként győzni tudott az 1950 óta megrendezett Svéd Ralin. A Volkswagen franciája legutóbb 2011-ben nyert versenyt, akkor még a Citroën pilótájaként a Francia Ralin nem talált legyőzőre.

„Újabb kiváló napot zártunk – nyilatkozta a wrc.com-nak Sébastien Ogier. – Reggel nehezen vettük fel a ritmust, megnyugtató volt az előnyünk, ami jó dolog.”

Loeb a verseny után elmondta: vasárnap jól ment neki a versenyzés, ám a korábban összeszedett hátrány túl sok volt.

Mads Östberg a legjobb észak-európai versenyzőként a harmadik helyen zárt, megelőzve Jari-Matti Latvalát, aki rövid ideig még a második helyen is állt Volkswagenjével.

Loeb legközelebb a májusi, Argentin Ralin áll rajthoz, a Citroënnél így Mikko Hirvonen és Dani Sordo küzdhet a pontokért. A svédországi versenyen mindketten hibáztak, előbbi a 16. helyen zárt, utóbbi pénteken és vasárnap is bukott, utóbbi után már nem tudta folytatni a versenyt.

 

RALI-VB, 2013
SVÉD RALI

1. Sébastien Ogier (francia) Volkswagen 3:11.41 óra
2. Sébastien Loeb (francia) Citroën +0.41
3. Mads Östberg (norvég) Ford +1.24
A vb állása 2 futam után (még 11 van hátra): 1. Ogier 46 pont, 2. Loeb 43, 3. Mads Ostberg 24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik