MotoGP: megműtötték Rossit, várhatóan 30-40 nap múlva tér vissza

Vágólapra másolva!
2017.09.01. 11:02
Tegnap éjjel Valentino Rossi sikeres operáción esett át az anconai Azienda Ospedaliero-Universitaria kórházban.

Mint megírtuk, Valentino Rossi csütörtökön balesetet szenvedett enduroedzés közben, amelyen a VR46 Akadémia pilótáival közösen vett részt. Az olasz bajnokot éjjel 2 és 3 óra között Dr. Raffaele Pascarella, a kórház ortopédia és trauma részlegének igazgatója műtötte. balesetet szenvedett enduroedzés közben, amelyen a VR46 Akadémia pilótáival közösen vett részt. Az olasz bajnokot éjjel 2 és 3 óra között Dr. Raffaele Pascarella, a kórház ortopédia és trauma részlegének igazgatója műtötte.

A töréseket belső fémcsavarokkal rögzítették, és a beavatkozás komplikációmentesen zajlott.

A várható felépülési időről még nem érkezett hivatalos tájékoztatás. Egy ilyen sérülés után a gyógyulás általában 12 hetet vesz igénybe, ami egy MotoGP-s versenyzőnél könnyen a felére csökkenhet.

Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó kondícióban lévő sportolóról van szó, aki a legmagasabb szintű orvosi és rehabilitációs eszközökhöz és módszerekhez fér hozzá.

Ahogy arról már írtunk, Rossi 2010-es sípcsonttörése után hat héttel már versenyzett, de ne felejtsük el, hogy akkor hét évvel fiatalabb volt, a szárkapocscsont nem sérült, és nem mozdult el a törött csont.

Rossi röviden nyilatkozott is ma reggel csapatán keresztül:

„A műtét jól sikerült. Amikor ma reggel felébredtem, már jól éreztem magam. Szeretném a kórház teljes személyzetének megköszönni, főként Pascarella doktornak, aki operált. Nagyon sajnálom a balesetet. Most csak egyet akarok, minél hamarabb visszaülni a motorra. Mindent megteszek majd ennek érdekében.”

Az orvosi tájékoztatás szerint a várható gyógyulási idő 30-40 nap.

Versenyekben gondolkodva ez azt jeleni, hogy a Doktor valószínűleg két futamot lesz kénytelen kihagyni és Motegiben térhet vissza a Japán Nagydíj első szabadedzésén, amit 43 nap múlva október 13-án, pénteken rendeznek. Reméljük, ez a nap majd szerencsét hoz a bajnoknak minden babonának ellent mondva.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik