MotoGP: Márquez átment az orvosi vizsgálaton, indulhat Jerezben

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 14:33
Alig több, mint 48 órával műtétje után – felkarját a legmodernebb titánlemezzel és 10 csavarral rögzítették – Marc Márquez alávetette magát az orvosi alkalmassági vizsgálatnak. Márquez átment az orvosi vizsgálaton, fizikai teszten, és megkapta a hétvégi versenyengedélyt.

Hola a tod@s! La operación ha ido bien y ya me encuentro mejor! Gracias al Dr. Mir y a todo su equipo. Con ganas de empezar la recuperación! Gracias por los mensajes de ánimo! Hi everyone! The operation went well and I'm feeling better! Thanks to Dr. Mir and his entire team. I'm looking forward to starting my recovery! Thanks for your messages of support!
Hola a tod@s! La operación ha ido bien y ya me encuentro mejor! Gracias al Dr. Mir y a todo su equipo. Con ganas de empezar la recuperación! Gracias por los mensajes de ánimo! Hi everyone! The operation went well and I'm feeling better! Thanks to Dr. Mir and his entire team. I'm looking forward to starting my recovery! Thanks for your messages of support!

A nyolcszoros világbajnok elhivatottságára, akarására nehéz szavakat találni. Sosem volt feladó típus, ahogy egyik ellenfele sem az, de ha holnap tényleg motorra ül, az már önmagában csoda lesz.

És igen, láttunk már heroikus tetteket, például 2013-ban Jorge Lorenzótól, de neki kulcscsonttörése volt, ami jelen esetben sokkal egyszerűbbnek számít – bármilyen bizarr is az „egyszerű” szót használni.

A műtétet végző dr. Xavier Mir elmondta, hogy normál esetben, egy átlagembernél minimum nyolc hét a gyógyulási időszak.

Marc Márquez már Jerezben visszatérhet (Fotó: AFP)
Marc Márquez már Jerezben visszatérhet (Fotó: AFP)



A spanyol egyébként még szerencsésen megúszta a dolgot, mivel idegsérülést nem találtak, ami hónapokkal, akár fél évvel is meghosszabbította volna a gyógyulást. Ezért is jöhet egyáltalán szóba, hogy megpróbálja.

Eközben csapatára is hatalmas munka vár, már vasárnap összepakoltak, lebontották a bokszot (miután a HRC úgy döntött, hogy nem helyettesítik az idősebb Márquezt), és hazautaztak.

Először is friss Covid–19-tesztet kell csinálni mindenkinél, ami valószínűleg már tegnap délután megtörtént, amikor Marc fejéből először kipattant a rekordgyorsaságú visszatérés gondolata. De csak a negatív eredmény birtokában léphetnek csak be a depóba.

Az is feltételezhető, hogy Álex Márquez szerelői már elkezdték újra felépíteni a bokszot, hogy legalább annyival előbbre legyenek.

A nso.hu munkatársa úgy értesült, hogy a motort összetört állapotában pakolták el vasárnap, azaz még azt is újra kell építeni.

FRISSÍTÉS

Márquez átment az orvosi vizsgálaton, fizikai teszten, és megkapta a hétvégi versenyengedélyt.

Hozzá hasonlóan a szintén kedden műtött Cal Crutchlow és a szombaton megsérülő, a vállsérülése és felkarcsonton talált törés miatt a múlt heti futamot kihagyni kényszerülő Álex Rins is „fit to ride”, azaz versenyzésre alkalmas.

FRISSÍTÉS 2.

Márquez kihagyja a pénteki szabadedzéseket. A Honda óvatosságra inti.

Alberto Puig nyilatkozata szerint, ahogy azt kollégánk már tegnap előre jelezte, habár zöld utat kapott az indulásra, kihagyja a holnapi szabadedzéseket, és csak szombaton gördül majd a pályára, és utána döntenek a vasárnapi indulásról.

Mivel a múlt héten is ezen a pályán versenyeztek, sok adatuk van, ráadásul Márqueznek igen jó volt a tempója, így ebből a szempontból nem okoz nagy kiesést, hogy kihagyja a holnapi szabadedzéseket.

„Nagyon aggódtunk az elején, de szerencsére a műtét nagyon jól sikerült, és a versenyző is elkezdte jobban érezni magát. Felvette velünk a kapcsolatot, hogy egészen jól van, nincsenek nagy fájdalmai, tudja mozgatni a karját, és ugye az ideg is rendben van. A Honda álláspontja az volt, hogy ezt a versenyt kihagyja és Brnóban próbálkozunk. De miután láttuk Marc kívánságát, azután, amit az orvosok mondtak ma, és hogy fittnek nyilvánították, megértő pozícióba kerültünk. Megkértük rá, hogy először nézzük meg szombaton, hogy képes-e hosszabb etapokat is menni. Ha pedig ez túl rizikós, akkor visszaléptetjük a versenytől, és ezt Marc is megértette. Vasárnaptól máig nagyon gyorsan történtek az események, és őszinte leszek, nagyon meg vagyunk lepődve. De a Hondának az is nagyon fontos, hogy tisztelje a versenyzője kérését” – mondta Puig.


A cikket folyamatosan frissítjük.

Az alábbi videóban 12:17-től kollégánk már tegnap a visszatérés lehetőségét és annak körülményeit vizsgálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik