MotoGP: Márquez győzött az első virtuális futamon – Álex Márquez

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.03.29. 18:06
null
Álex Márquez nyerte a virtuális idénynyitót
Egy héttel az F1-es virtuális Bahreini Nagydíj után a MotoGP-nél is elstartolt a #StayAtHomeGP (#MaradjOtthonGP) virtuális bajnokság első versenye. A helyszín ezúttal Mugello volt, az „otthoni sajtótájékoztatót” egy 5 perces időmérő, majd a 6 körös futam követte.

A szervezők nem aprózták el, tíz aktív MotoGP-pilóta mérkőzött meg egymással: Marc és Álex Márquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Álex Rins, Joan Mir, Pecco Bagnaia, Aleix Espargaró, Miguel Oliveira és Iker Lecuona.

„Általában magabiztos vagyok a versenyek előtt, de most nem” – mondta a regnáló valós világbajnok, Marc Márquez, aki esélyét sem látta a győzelemnek, hiszen öccse, Álex amúgy is állandóan gyorsabb nála a virtuális versengésben.

„Ez is több, mint a semmi – kezdte az ifjabb Márquez. – Mindenki azt mondja, hogy nem játszik sokat, de ez nem igaz. Pecco, Fabio és Maverick is sokat játszik.”

„Tegnap játszottam online, de sokszor elestem” – vallotta be Bagnaia a kezdés előtt.

Quartararo a konzol miatt aggódott, mert azzal csak a Fortnite-ot és a Call of Dutyt szokta nyomni, nem pedig a MotoGP-t.

Rins is kimondottan izgult, hiszen ő inkább Gran Turismón nyomul, míg a legifjabb résztvevő Iker Lecuona Counter-Strike és Call of Duty rajongó.

A kvalifikációt Fabio Quartararo nyerte meg 1:44.115-ös köridővel.

A valósággal összehasonlítva, ez közel másfél másodperccel gyorsabb Marc Márquez tavalyi 1:45.519-es időmérőn futott pályacsúcsnál.

A futamon mindenből kaphattunk egy kis ízelítőt, de leginkább abból, hogy milyen lenne egy MotoGP-futam a sérülés és a büntetések rizikója nélkül.

Quartararo rögtön a rajt után bukott az 1-es kanyarban, és jövő évi csapattársát, Vinalest is kiütötte azzal a lendülettel.

Az élen rögtön a két legesélyesebb, Álex Márquez és Pecco Bagnaia találta magát, de a táv felére az olasz egy másodperces hátrányba került, majd az 5. körben bukott is az Arabbiata2-ben.

Ugyanebben a körben Quartararo utolérte és egy határozott mozdulattal megelőzte Marc Márquezt (aki még a 3. körben bukott), így legalább a virtuális világban javítani tudott kettejük mérlegén.

A versenyt Marquez__73 hét másodperces előnnyel nyerte meg Pecco21 előtt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára mvunit25 állhatott fel.

Eldiablo200499-nek be kellett érnie a negyedik hellyel és a futam leggyorsabb körével.

Érdekes volt látni a pilótákat, hogy mennyire koncentráltak a játék közben, szájharapdálástól a kilógó nyelvekig mindenre volt példa. Nálunk a győztes mégis Álex Rins tapadást kereső lábujjai voltak.

Álex Rins tapadást kereső lábujjai
Álex Rins tapadást kereső lábujjai

A TELJES VERSENY

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik